Як запекти картоплю, щоб була золота і хрумка скоринка

Запечена картопля, що хрумтить і водночас тане в роті, порадує вас на обід чи вечерю. Приготуйте її за цим простим рецептом, додайте сирний або сметанковий соус зі свіжою зеленню й отримайте неймовірну насолоду, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб картопля була не парена й біла після запікання в духовці, а тим більш не пригоріла та жорстка, потрібно знати декілька секретиків.

Картоплю потрібно порізати на однакові шматочки: слайсами чи повздовж, хоч і зірочками, але так, щоб не було суттєвої різниці по величині. Це забезпечить рівномірне просмаження.

Картоплю бажано промити, щоб видалити зайвий крохмаль. Після чого паперовим рушником забрати вологу.

Для того, щоб спеції та олія однаково покрили добре картоплю, треба викласти її в пакет. Додати сіль, прянощі на смак, обов’язково олію і добре потрусити. Так жоден шматок не залишиться без “уваги” спецій.

Золота скоринка в кожного шматочка буде тоді, якщо ви розкладете картоплю в один шар на декові.

Буряк замість чашки кави: Чому це чудодійний овоч для гарного настрою та здоров’я мозку

п’ятниця, 12 грудень 2025, 11:45

Дослідження показують, що буряк на сніданок може бадьорити не гірше за каву і водночас захищає мозок, передають Патріоти України. Овоч багатий на нітрати, беталаїни та поліфеноли, які сприяють покращенню кровопостачання мозку, знижують ризик розвитку д...

Банани не для всіх: Кому вони можуть зашкодити

п’ятниця, 12 грудень 2025, 11:15

Банани - популярний фрукт, багатий на вітаміни та мінерали. Проте не всім вони корисні, передають Патріоти України. Медики попереджають, що людям з певними захворюваннями слід обмежити споживання бананів:. Фахівці радять вживати банани в помірній кільк...