
Якщо ви втомилися від стандартних рецептів запеченого м’яса, а на свято хочеться приготувати цікаву страву, то запечіть свининку у вигляді гармошки з апельсином. Це не тільки дуже смачно, а й красиво, передають Патріоти України.
Для приготування треба взяти:
Для запікання обирайте таке м’ясо, яке вам більш смакує. Якщо любите жирніше, то ідеально підійде ошийок. Якщо хочете більш пісне, то беріть балик. М’ясо за бажанням промийте, обсушіть.
Гострим ножем наріжте м’ясо вздовж волокон, не дорізуючи її до кінця, щоб у вас був цілий шматок свинини, проте з надрізами – так звана “гармошка”.
М’ясо посоліть, перекладіть його на деко, застелене фольгою. Змішайте всі бажані прянощі з олією і змастіть ароматною сумішшю м’ясо.
Потім візьміть апельсин, наріжте його товстими скибочками, кожну з яких помістіть в окремий проріз на свинині. Можна зняти шкірку, якщо вона занадто товста, інакше може дати неприємну гіркоту.
М’ясо закрийте фольгою і відставте маринуватися протягом однієї години. Після цього, не розгортаючи, відправте в розігріту духовку, де м’ясо буде запікатися протягом години при температурі 180 градусів.
Через годину зніміть фольгу і відправте м’ясо в духовку ще на 10 хвилин, щоб воно запікалося до карамельної скоринки.
Багато господинь і досі ретельно промивають м’ясо під краном перед тим, як його приготувати. На перший погляд це здається логічним, адже вода очищає продукт. Але сучасні фахівці з харчової безпеки наголошують: мити сире м’ясо вкрай небезпечно. Розповід...
Фініки - солодкі, поживні й дуже універсальні фрукти, які з давніх часів символізували силу та витривалість. Сьогодні вони стали корисною альтернативою печиву та батончикам, адже поєднують натуральну солодкість із важливими вітамінами й мінералами. Та ...