Страва готується не складно і для її приготування не потрібно якихось особливих кулінарних навичок і умінь. Запікайте качку і дивуйте своїх гостей незабутнім смаком і красою цього кулінарного шедевра, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
Охолоджену качку опускаємо в ємність для маринування грудкою вниз, наливаємо половину склянки соєвого соусу, кладемо грубо подрібнений лавровий лист і 7 паличок кориці. Апельсин нарізаємо на дольки, вичавлюємо з них сік на качку і шкірку з рештками на ній м’якоттю відправляємо в маринад.
Качку посипаємо трьома столовими ложками солі, однією чайною ложкою подрібненого чорного перцю, заливаємо світлим пивом і розбавляємо отриманий маринад невеликою кількістю фільтрованої води. Качку перемішуємо в маринаді, щоб випустити з неї все повітря і відправляємо маринуватися на ніч в холодильник. З фольги формуємо під розмір качки “човник” і кладемо його на деко покритий пергаментом.
Мариновану качку спиною вниз кладемо на човник з фольги. Всередину тушки засовуємо кілька апельсинових часточок, дві палички кориці і парочку лаврових листочків з маринаду. Деко з качкою відправляємо в розігріту до 130 градусів духовку з включеною конвекцією приблизно на 90 хвилин.
Приготуємо начинку для качки. Великими шматками нарізаємо два яблука, ріжемо навпіл курагу, відрізаємо кінчики і розрізаємо на 4 частини фейхоа. Фейхоа з яблуками і курагою відправляємо обсмажувати на суху сковороду. У сковороду додаємо невеликий шматочок вершкового масла, пару дрібок цукру, натираємо трохи апельсинової цедри і ретельно перемішуємо. За смаком солимо, перчимо.
Дістаємо качку з духовки, витягуємо з неї апельсинові часточки з корицею і лавровим листом. Ложкою вичерпуємо з качки червону рідину. (При необхідності проходимся по тушці пінцетом, і прибираємо пір’я).
У приготовлену начинку з яблук і фейхоа додаємо трохи паприки і вичавлюємо з половинки лимона сік. Все ретельно перемішуємо і цією ароматною і смачною начинкою фаршируємо качку. Деко з качкою відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин, при цьому постійно поглядайте, щоб нічого не підгорало, так як у всіх духовки різні.
По закінченню часу вимикайте духовку і залишайте качку в духовці ще, приблизно на 15-20 хвилин. Готову качку змащуємо утвореним з неї соком і переносимо на тарілку, на якій викладена апельсинова “подушка”. У нас вийшла чудова страва, яка стане безперечним чемпіоном за смаком і красою на вашому святковому столі. Приємного вам апетиту!
Намазки — найкраща кулінарна історія, бо готується швидко, всім подобається та миттєво все з’їдається. Якщо ви любите рибу, тоді цей рецепт вам сподобається. Пропонуємо його зберегти в кулінарну скарбничку, передають Патріоти України. Для приготування ...
Спробуйте приготувати за цим рецептом смачний та ніжний бюджетний смаколик. Мінімум продуктів – максимум задоволення, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Приготування:. Залийте желатин холодною водою й залиште постояти протягом 15-20 хвилин. Подр...