Страва готується не складно і для її приготування не потрібно якихось особливих кулінарних навичок і умінь. Запікайте качку і дивуйте своїх гостей незабутнім смаком і красою цього кулінарного шедевра, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
Охолоджену качку опускаємо в ємність для маринування грудкою вниз, наливаємо половину склянки соєвого соусу, кладемо грубо подрібнений лавровий лист і 7 паличок кориці. Апельсин нарізаємо на дольки, вичавлюємо з них сік на качку і шкірку з рештками на ній м’якоттю відправляємо в маринад.
Качку посипаємо трьома столовими ложками солі, однією чайною ложкою подрібненого чорного перцю, заливаємо світлим пивом і розбавляємо отриманий маринад невеликою кількістю фільтрованої води. Качку перемішуємо в маринаді, щоб випустити з неї все повітря і відправляємо маринуватися на ніч в холодильник. З фольги формуємо під розмір качки “човник” і кладемо його на деко покритий пергаментом.
Мариновану качку спиною вниз кладемо на човник з фольги. Всередину тушки засовуємо кілька апельсинових часточок, дві палички кориці і парочку лаврових листочків з маринаду. Деко з качкою відправляємо в розігріту до 130 градусів духовку з включеною конвекцією приблизно на 90 хвилин.
Приготуємо начинку для качки. Великими шматками нарізаємо два яблука, ріжемо навпіл курагу, відрізаємо кінчики і розрізаємо на 4 частини фейхоа. Фейхоа з яблуками і курагою відправляємо обсмажувати на суху сковороду. У сковороду додаємо невеликий шматочок вершкового масла, пару дрібок цукру, натираємо трохи апельсинової цедри і ретельно перемішуємо. За смаком солимо, перчимо.
Дістаємо качку з духовки, витягуємо з неї апельсинові часточки з корицею і лавровим листом. Ложкою вичерпуємо з качки червону рідину. (При необхідності проходимся по тушці пінцетом, і прибираємо пір’я).
У приготовлену начинку з яблук і фейхоа додаємо трохи паприки і вичавлюємо з половинки лимона сік. Все ретельно перемішуємо і цією ароматною і смачною начинкою фаршируємо качку. Деко з качкою відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин, при цьому постійно поглядайте, щоб нічого не підгорало, так як у всіх духовки різні.
По закінченню часу вимикайте духовку і залишайте качку в духовці ще, приблизно на 15-20 хвилин. Готову качку змащуємо утвореним з неї соком і переносимо на тарілку, на якій викладена апельсинова “подушка”. У нас вийшла чудова страва, яка стане безперечним чемпіоном за смаком і красою на вашому святковому столі. Приємного вам апетиту!
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...