Як запекти соковиту качку в духовці. Головна страва на святковий стіл

Страва готується не складно і для її приготування не потрібно якихось особливих кулінарних навичок і умінь. Запікайте качку і дивуйте своїх гостей незабутнім смаком і красою цього кулінарного шедевра, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Качка 2.5 кг – 1 шт
  • Соєвий соус – 100 мл
  • Апельсин – 4 шт
  • Лавровий лист – 10 шт
  • Кориця паличка – 9 шт
  • Сіль – 3 ст. ложки
  • Пиво світле – 0.5 л
  • Перець подрібнений – 1 ч. ложка
  • Яблука – 2 шт
  • Фейхоа – 3 шт
  • Курага – 4-5 шт
  • Цукор
  • Вершкове масло – невеликий шматочок
  • Паприка
  • Лимон – 0.5 шт

Покроковий процес приготування качки

Охолоджену качку опускаємо в ємність для маринування грудкою вниз, наливаємо половину склянки соєвого соусу, кладемо грубо подрібнений лавровий лист і 7 паличок кориці. Апельсин нарізаємо на дольки, вичавлюємо з них сік на качку і шкірку з рештками на ній м’якоттю відправляємо в маринад.

Качку посипаємо трьома столовими ложками солі, однією чайною ложкою подрібненого чорного перцю, заливаємо світлим пивом і розбавляємо отриманий маринад невеликою кількістю фільтрованої води. Качку перемішуємо в маринаді, щоб випустити з неї все повітря і відправляємо маринуватися на ніч в холодильник. З фольги формуємо під розмір качки “човник” і кладемо його на деко покритий пергаментом.

Мариновану качку спиною вниз кладемо на човник з фольги. Всередину тушки засовуємо кілька апельсинових часточок, дві палички кориці і парочку лаврових листочків з маринаду. Деко з качкою відправляємо в розігріту до 130 градусів духовку з включеною конвекцією приблизно на 90 хвилин.

Приготуємо начинку для качки. Великими шматками нарізаємо два яблука, ріжемо навпіл курагу, відрізаємо кінчики і розрізаємо на 4 частини фейхоа. Фейхоа з яблуками і курагою відправляємо обсмажувати на суху сковороду. У сковороду додаємо невеликий шматочок вершкового масла, пару дрібок цукру, натираємо трохи апельсинової цедри і ретельно перемішуємо. За смаком солимо, перчимо.

Дістаємо качку з духовки, витягуємо з неї апельсинові часточки з корицею і лавровим листом. Ложкою вичерпуємо з качки червону рідину. (При необхідності проходимся по тушці пінцетом, і прибираємо пір’я).

У приготовлену начинку з яблук і фейхоа додаємо трохи паприки і вичавлюємо з половинки лимона сік. Все ретельно перемішуємо і цією ароматною і смачною начинкою фаршируємо качку. Деко з качкою відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин, при цьому постійно поглядайте, щоб нічого не підгорало, так як у всіх духовки різні.

По закінченню часу вимикайте духовку і залишайте качку в духовці ще, приблизно на 15-20 хвилин. Готову качку змащуємо утвореним з неї соком і переносимо на тарілку, на якій викладена апельсинова “подушка”. У нас вийшла чудова страва, яка стане безперечним чемпіоном за смаком і красою на вашому святковому столі. Приємного вам апетиту!

Господиням на замітку! Які хитрощі дозволять посмажити рибу без неприємного запаху

субота, 18 січень 2025, 10:10

Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України. Але від н...

Є секрет! Що додати в пляшку, щоб оливкова олія вийшла ароматнішою і набула пікантного смаку

субота, 18 січень 2025, 9:09

Оливкова олія набагато корисніша за соняшникову. Це джерело олеїнової кислоти та багатьох інших важливих для людського організму сполук. Втім, для смаження оливкову олію використовувати не варто. А ось для заправки салатів вона смакує ідеально, передаю...