Як засолити оселедець по-корейськи - покроковий рецепт

Для поціновувачів корейської кухні пропонуємо вам приготувати ще й засолювання оселедця по-корейськи, передають Патріоти України.

Рецепт корисний, смачний і, що найголовніше, бюджетний. Розкажемо, що для цього потрібно:

  • оселедець – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • сік томатний – 200 мл;
  • олія рослинна – 120 мл;
  • оцет столовий 9% – 50 мл;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • чорний мелений перець – 1 ч. л.;
  • гострий мелений перець – 1 ч. л

Як готувати

Готуємо маринад. Змішуємо в каструлі 1 склянку томатного соку з олією і доводимо до кипіння. У гарячий маринад додаємо оцет, потім додаємо цукор, сіль і суміш спецій.

Перемішуємо інгредієнти та відправляємо охолонути.

Оселедець чистимо, миємо, потрошимо, видаляємо кісточки. Краще брати несолону або слабосолену рибу, без прянощів.

Потім чистимо і нарізаємо півкільцями цибулю і приступаємо до приготування оселедця.

Вибравши відповідну посудину, починаємо шарами викладати цибулю, філе оселедця і заливаємо маринадом і так до кінця.

Накриваємо ємність і забираємо в холодильник на дві доби.

Смачного!

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...