Як засолити сало в маринаді, щоб було м’яке з ароматною скоринкою

Хоча й зараз триває піст і сало не рекомендують їсти, можна підготуватися до того часу, коли це дозволять. Наприклад засолити сало. Його можна засолювати звичним способом, тобто пересипати сіллю, а можна приготувати його по-особливому, передають Патріоти України.

Подробиці

Виберіть каструлю, в якій будете маринувати сало. Її величина залежить від того, скільки у вас свіжого продукту. Закип’ятіть воду, вкиньте туди спеції: перець духмяний і чорний, гвоздику, коріандр, лаврове листя. Додайте сіль (на 1 л води 150 г солі). Не бійтеся, що маринад вийде солоний. Сало більше, ніж треба, солі в себе не візьме. Проваріть маринад після закипання 10-15 хв на малому вогні. Остудіть його.

Тим часом поріжте сало великими брусочками, викладіть його в каструлю і залийте холодним маринадом. Покладіть зверху гніт і залиште на 1-3 доби маринуватися в прохолодному місці. Сало вийде біле, ароматне, з м’якою шкуринкою. Тепер можна їсти цю смакоту або покласти в морозилку на довший термін зберігання.

Кава вбиває швидше, ніж алкоголь: Медики розкрили несподіваний ризик для жінок

вівторок, 12 серпень 2025, 8:45

Медики попереджають: звична ранкова кава може бути більш небезпечною для жіночого організму, ніж вживання алкоголю чи енергетичних напоїв. Особливо це стосується тих, хто випиває кілька чашок щодня, передають Патріоти України. За словами кардіологів, к...

Сніданок геніїв: ТОП-3 продукти, які різко підвищують концентрацію та пам’ять

вівторок, 12 серпень 2025, 6:44

Правильний сніданок - це більше, ніж просто смачна звичка. Те, що ми їмо зранку, здатне впливати на рівень енергії, концентрацію та навіть захищати мозок від вікових змін, передають Патріоти України. За даними клініки Клівленда, ранній прийом їжі підси...