Як застосувати сезонну ягоду: Домашні кекси зі свіжою малиною. Простий рецепт до чаю

Сезон ягід у самому розпалі. Тому саме час не тільки насолодитися їх смаком, але і приготувати оригінальні десерти. Урізноманітніть своє меню кексами з малиною. Патріоти України пропонують рецепт, котрий по силам навіть почитківцю.

Інгредієнти: малина (150 г), яйця (2 шт.), масло вершкове (100 г), молоко (120 мл), борошно пшеничне (220 г), розпушувач (1 ч. л.), цукор (160 г), цукор ванільний (1,5 ч. л.), сіль (1 щіпка).Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування кексів потрібно попередньо підготувати ягоди: залити їх холодною водою, щоб спливло все сміття. Потім злити її, промити малину під проточною водою і відкинути на друшляк. Також можна викласти її на паперові серветки або чистий рушник, щоб він увібрав у себе зайву вологу.

Заздалегідь виставляємо вершкове масло, щоб воно встигло підтанути і розм'якшитись.

У миску просіваємо борошно з розпушувачем.

В іншому посуді з'єднуємо м'яке вершкове масло з половиною цукру (80 г), розтираємо за допомогою дерев'яної або силіконової лопатки. Потім додаємо туди по одному яйцю, продовжуючи перемішувати. Слідом всипаємо другу порцію цукру і ванільний цукор, вливаємо молоко, не забуваємо весь час помішувати.

Тепер в цю суміш додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Добре розмішуємо - консистенція тіста повинна вийти як густа сметана.

Готуємо деко і форми для випічки. Для кексів можна взяти паперові або силіконові. Розкладаємо їх на деко, відступаючи деяку відстань один від одного.

Заповнюємо формочки тістом приблизно на дві третини. Зверху викладаємо по 4-5 ягід малини.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 190°С. Ставимо деко в гарячу духовку і випікаємо близько 20-30 хвилин - кекси повинні піднятись та підрум'янитись.

Витягуємо з духовки, чекаємо, поки вони трохи охолонуть. Посипаємо цукровою пудрою (за бажанням) і подаємо до чаю.

Джерело: pinterest.com

Буде дуже смачно! ТОП-3 старовинні рецепти українських великодніх пасок

четвер, 2 травень 2024, 18:50

Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....

Які хитрощі допоможуть виправити ситуацію, якщо борщ вийшов надто кислим

четвер, 2 травень 2024, 18:07

У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...