Як застосувати сезонну ягоду: Домашні кекси зі свіжою малиною. Простий рецепт до чаю

Сезон ягід у самому розпалі. Тому саме час не тільки насолодитися їх смаком, але і приготувати оригінальні десерти. Урізноманітніть своє меню кексами з малиною. Патріоти України пропонують рецепт, котрий по силам навіть почитківцю.

Інгредієнти: малина (150 г), яйця (2 шт.), масло вершкове (100 г), молоко (120 мл), борошно пшеничне (220 г), розпушувач (1 ч. л.), цукор (160 г), цукор ванільний (1,5 ч. л.), сіль (1 щіпка).Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування кексів потрібно попередньо підготувати ягоди: залити їх холодною водою, щоб спливло все сміття. Потім злити її, промити малину під проточною водою і відкинути на друшляк. Також можна викласти її на паперові серветки або чистий рушник, щоб він увібрав у себе зайву вологу.

Заздалегідь виставляємо вершкове масло, щоб воно встигло підтанути і розм'якшитись.

У миску просіваємо борошно з розпушувачем.

В іншому посуді з'єднуємо м'яке вершкове масло з половиною цукру (80 г), розтираємо за допомогою дерев'яної або силіконової лопатки. Потім додаємо туди по одному яйцю, продовжуючи перемішувати. Слідом всипаємо другу порцію цукру і ванільний цукор, вливаємо молоко, не забуваємо весь час помішувати.

Тепер в цю суміш додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Добре розмішуємо - консистенція тіста повинна вийти як густа сметана.

Готуємо деко і форми для випічки. Для кексів можна взяти паперові або силіконові. Розкладаємо їх на деко, відступаючи деяку відстань один від одного.

Заповнюємо формочки тістом приблизно на дві третини. Зверху викладаємо по 4-5 ягід малини.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 190°С. Ставимо деко в гарячу духовку і випікаємо близько 20-30 хвилин - кекси повинні піднятись та підрум'янитись.

Витягуємо з духовки, чекаємо, поки вони трохи охолонуть. Посипаємо цукровою пудрою (за бажанням) і подаємо до чаю.

Джерело: pinterest.com

Господиням на замітку! Що додати до тіста, щоб пиріжки довго залишалися м’якими

неділя, 24 серпень 2025, 5:40

Що додати до тіста, щоб пиріжки довго залишалися м’якими, передають Патріоти України. Загалом, важливо не пересушити тісто під час випікання.

Зіпсують все! ТОП-5 помилок у приготуванні шашлику

субота, 23 серпень 2025, 18:07

Ти, напевно, і так майстер у приготуванні шашлику, але, як відомо, досконалості немає меж! Тому редакція Prostoway вирішила зайвий раз нагадати грубі помилки у приготуванні смаженого м’яса, які найчастіше називають відомі кухарі та професійні шашличник...