Сезон ягід у самому розпалі. Тому саме час не тільки насолодитися їх смаком, але і приготувати оригінальні десерти. Урізноманітніть своє меню кексами з малиною. Патріоти України пропонують рецепт, котрий по силам навіть почитківцю.
Інгредієнти: малина (150 г), яйця (2 шт.), масло вершкове (100 г), молоко (120 мл), борошно пшеничне (220 г), розпушувач (1 ч. л.), цукор (160 г), цукор ванільний (1,5 ч. л.), сіль (1 щіпка).Фото: pinterest.com
Приготування:
Для приготування кексів потрібно попередньо підготувати ягоди: залити їх холодною водою, щоб спливло все сміття. Потім злити її, промити малину під проточною водою і відкинути на друшляк. Також можна викласти її на паперові серветки або чистий рушник, щоб він увібрав у себе зайву вологу.
Заздалегідь виставляємо вершкове масло, щоб воно встигло підтанути і розм'якшитись.
У миску просіваємо борошно з розпушувачем.
В іншому посуді з'єднуємо м'яке вершкове масло з половиною цукру (80 г), розтираємо за допомогою дерев'яної або силіконової лопатки. Потім додаємо туди по одному яйцю, продовжуючи перемішувати. Слідом всипаємо другу порцію цукру і ванільний цукор, вливаємо молоко, не забуваємо весь час помішувати.
Тепер в цю суміш додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Добре розмішуємо - консистенція тіста повинна вийти як густа сметана.
Готуємо деко і форми для випічки. Для кексів можна взяти паперові або силіконові. Розкладаємо їх на деко, відступаючи деяку відстань один від одного.
Заповнюємо формочки тістом приблизно на дві третини. Зверху викладаємо по 4-5 ягід малини.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 190°С. Ставимо деко в гарячу духовку і випікаємо близько 20-30 хвилин - кекси повинні піднятись та підрум'янитись.
Витягуємо з духовки, чекаємо, поки вони трохи охолонуть. Посипаємо цукровою пудрою (за бажанням) і подаємо до чаю.
Джерело: pinterest.com
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...