Як зробити деруни золотистими - розкрито секрет, яким користуються бабусі

Деруни – одна з найвідоміших страв нашої кухні. Однак вони мають величезну популярність і в багатьох інших країнах, передають Патріоти України.

Вони відрізняються приємним смаком, який стає ще яскравішим у поєднанні зі сметаною або соусами.

Подробиці

Однак часом страва не набуває апетитного зовнішнього вигляду.

Пов’язано це з тим, що навіть нещодавно натерта картопля може стати сірого кольору. Іноді неприємний відтінок зберігається навіть після смаження.

Втім, вирішити проблему дуже легко. Деруни будуть «золотисті», якщо додати в них секретний інгредієнт.

Що потрібно додати в терту картоплю

Терта картопля швидко стає золотистою на сковорідці, якщо поєднується з додатковим компонентом.

Йдеться про цибулю, яку слід попередньо подрібнити.

Саме цей овоч зупиняє процес зміни кольору тертої картоплі. У результаті смажені деруни набувають апетитної скоринки «правильного» відтінку.

Проте не всім людям подобається цибульний присмак у дерунах. В цьому випадку на допомогу прийде сметана.

На дві картоплини додайте кілька ложок цього кисломолочного продукту. За рахунок цього інгредієнта страва набуде не лише «золотистості», а й ніжності.

Лише спробуйте! Майонез в тісті для млинців творить диво з їх якістю

понеділок, 16 вересень 2024, 6:12

Млинці і борщ — ці страви в кожної господині готуються на власний розсуд та мають ознаки фірмового рецепта. Олія, борошно, молоко чи вода, сіль, сода, яйця — стандартні компоненти, з яких роблять тісто. А от майонез є досить незвичним компонентом, тому...

А ви це знали? Чи можна солити картоплю під час смаження

неділя, 15 вересень 2024, 19:05

Не у всіх господарок виходить приготувати цю популярну страву так, щоб вона стала предметом гордості, передають Патріоти України. Здавалося б, жодних складнощів виникнути не повинно: при простому наборі продуктів завжди можна порадувати близьких апетит...