Як зробити ідеальне тонке тісто для піци - секрети піцерій

Між домашньою та ресторанною піцою – справжня прірва, передають Патріоти України.

Секрет смачної піци полягає саме в особливому тісті, яке роблять у піцеріях. Вони ніколи не додають дріжджі, які завжди фігурують у домашніх рецептах. Купуючи в магазині вже готове тісто, ви завжди ризикуєте отримати «гуму».

Як приготувати ідеальну основу

Підготуйте такі продукти :

  • 1,5 склянки борошна найвищого гатунку;
  • трохи розпушувача (біля чайної ложки);
  • 100 мл звичайної води;
  • сіль за смаком (не більше половини чайної ложки);
  • 4 столові ложки оливкової олії (можна замінити на соняшникову без запаху).

Інгредієнти вказані з розрахунку лише на 1 основу. Якщо ви хочете приготувати більше, збільшуйте кількість продуктів.

Як готувати

Борошно попередньо просіюємо і додаємо розпушувач. Деякі види борошна спочатку продаються з ним, якщо так, то розпушувач не можна додавати. Додаємо сіль, воду та олію і починаємо замішувати тісто.

Саме від того, як ви виконаєте цю частину роботи, залежатиме кінцевий результат. Намагайтеся приділити цьому етапу щонайменше 6 хвилин.

Потім розсипаємо борошно на робочу поверхню і починаємо ліпити млинець завтовшки 3-4 мм. Не забувайте також зліпити борти.

Після цього підсушуємо основу в духовці.

Коли корж буде готовий, змащуємо його соусом і викладаємо начинку.

Джерело: ПростоВей

Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

вівторок, 1 квітень 2025, 13:05

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт. Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і без знання деяких секретів. Про...

А ви це знали? Для чого досвідчені господині перед смаженням заморожують картоплю

вівторок, 1 квітень 2025, 12:30

Цікаво буде дізнатися, що деякі кулінари заморожують картоплю перед обсмажуванням. Про цей секрет мало хто знає. Це одна з безлічі кулінарних хитрощів, яка дозволяє приготувати звичну страву значно смачніше. Як це зробити правильно і що потрібно для ць...