Як зробити ідеальне тонке тісто для піци - секрети піцерій

Між домашньою та ресторанною піцою – справжня прірва, передають Патріоти України.

Секрет смачної піци полягає саме в особливому тісті, яке роблять у піцеріях. Вони ніколи не додають дріжджі, які завжди фігурують у домашніх рецептах. Купуючи в магазині вже готове тісто, ви завжди ризикуєте отримати «гуму».

Як приготувати ідеальну основу

Підготуйте такі продукти :

  • 1,5 склянки борошна найвищого гатунку;
  • трохи розпушувача (біля чайної ложки);
  • 100 мл звичайної води;
  • сіль за смаком (не більше половини чайної ложки);
  • 4 столові ложки оливкової олії (можна замінити на соняшникову без запаху).

Інгредієнти вказані з розрахунку лише на 1 основу. Якщо ви хочете приготувати більше, збільшуйте кількість продуктів.

Як готувати

Борошно попередньо просіюємо і додаємо розпушувач. Деякі види борошна спочатку продаються з ним, якщо так, то розпушувач не можна додавати. Додаємо сіль, воду та олію і починаємо замішувати тісто.

Саме від того, як ви виконаєте цю частину роботи, залежатиме кінцевий результат. Намагайтеся приділити цьому етапу щонайменше 6 хвилин.

Потім розсипаємо борошно на робочу поверхню і починаємо ліпити млинець завтовшки 3-4 мм. Не забувайте також зліпити борти.

Після цього підсушуємо основу в духовці.

Коли корж буде готовий, змащуємо його соусом і викладаємо начинку.

Джерело: ПростоВей

Знижує цукор, чистить судини й бореться з тромбами: Цей овоч визнали справжнім скарбом для здоров’я

вівторок, 16 грудень 2025, 8:45

Хоча часник десятиліттями асоціювався переважно з домашньою кухнею, сьогодні він дедалі частіше стає об’єктом серйозних наукових досліджень. Вчені вивчають його вплив на серцево-судинну систему, обмін речовин і навіть ризик утворення тромбів, передають...

Це така смакота! Чому обов'язково потрібно їсти квашену капусту і як її готувати, щоб вона була хрусткою

вівторок, 16 грудень 2025, 6:30

Квашена капуста - один із найсмачніших і найкорисніших продуктів. Готувати її можна дуже просто в домашніх умовах, достатньо всього лише - вибрати не мляву, соковиту капусту, і знати, як її правильно готувати, щоб закуска була без неприємного запаху, п...