Як зробити ідеальне тонке тісто для піци - секрети піцерій

Між домашньою та ресторанною піцою – справжня прірва. Секрет смачної піци полягає саме в особливому тісті, яке роблять у піцеріях. Вони ніколи не додають дріжджі, які завжди фігурують у домашніх рецептах. Купуючи в магазині вже готове тісто, ви завжди ризикуєте отримати «гуму», передають Патріоти України.

Як приготувати ідеальну основу

Підготуйте такі продукти :

  • 1,5 склянки борошна найвищого гатунку;
  • трохи розпушувача (біля чайної ложки);
  • 100 мл звичайної води;
  • сіль за смаком (не більше половини чайної ложки);
  • 4 столові ложки оливкової олії (можна замінити на соняшникову без запаху).

Інгредієнти вказані з розрахунку лише на 1 основу. Якщо ви хочете приготувати більше, збільшуйте кількість продуктів.

Як готувати

Борошно попередньо просіюємо і додаємо розпушувач. Деякі види борошна спочатку продаються з ним, якщо так, то розпушувач не можна додавати. Додаємо сіль, воду та олію і починаємо замішувати тісто.

Саме від того, як ви виконаєте цю частину роботи, залежатиме кінцевий результат. Намагайтеся приділити цьому етапу щонайменше 6 хвилин.

Потім розсипаємо борошно на робочу поверхню і починаємо ліпити млинець завтовшки 3-4 мм. Не забувайте також зліпити борти.

Після цього підсушуємо основу в духовці.

Коли корж буде готовий, змащуємо його соусом і викладаємо начинку.

Буде золота! Чому знов очікують здорожчання гречки в Україні

субота, 1 листопад 2025, 12:42

Врожай гречки в Україні в 2025 році на 15% нижчий, ніж роком раніше, що не є проблемою для внутрішнього ринку, проте призведе до росту цін через ажіотажний попит, спровокований ЗМІ, заявив директор спілки "Борошномели України" Родіон Рибчинський, перед...

Є простий секрет! Як зупинити нічну тягу до їжі

субота, 1 листопад 2025, 9:49

Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...