Як зробити ідеальне тонке тісто для піци - секрети піцерій

Між домашньою та ресторанною піцою – справжня прірва. Секрет смачної піци полягає саме в особливому тісті, яке роблять у піцеріях. Вони ніколи не додають дріжджі, які завжди фігурують у домашніх рецептах. Купуючи в магазині вже готове тісто, ви завжди ризикуєте отримати «гуму», передають Патріоти України.

Як приготувати ідеальну основу

Підготуйте такі продукти :

  • 1,5 склянки борошна найвищого гатунку;
  • трохи розпушувача (біля чайної ложки);
  • 100 мл звичайної води;
  • сіль за смаком (не більше половини чайної ложки);
  • 4 столові ложки оливкової олії (можна замінити на соняшникову без запаху).

Інгредієнти вказані з розрахунку лише на 1 основу. Якщо ви хочете приготувати більше, збільшуйте кількість продуктів.

Як готувати

Борошно попередньо просіюємо і додаємо розпушувач. Деякі види борошна спочатку продаються з ним, якщо так, то розпушувач не можна додавати. Додаємо сіль, воду та олію і починаємо замішувати тісто.

Саме від того, як ви виконаєте цю частину роботи, залежатиме кінцевий результат. Намагайтеся приділити цьому етапу щонайменше 6 хвилин.

Потім розсипаємо борошно на робочу поверхню і починаємо ліпити млинець завтовшки 3-4 мм. Не забувайте також зліпити борти.

Після цього підсушуємо основу в духовці.

Коли корж буде готовий, змащуємо його соусом і викладаємо начинку.

Не робіть помилок! Що не можна готувати у сковорідці з чавуну

середа, 1 жовтень 2025, 8:45

Чавунна сковорідка вважається універсальним посудом, який може прослужити десятки років. Вона добре тримає температуру, рівномірно прогріває страви та підходить для багатьох рецептів. Але навіть у такого міцного посуду є свої обмеження. Є продукти, які...

Ви могли це не знати! ТОП-7 наукових причин пити менше кави

середа, 1 жовтень 2025, 7:47

Більшість людей не уявляє початок дня без горнятка кави. Зранку вона бадьорить після поганого сну та додає енергії. Кава також багата на антиоксиданти, які, як доведено, захищають від серцевих захворювань та раку. В останнє десятиліття проведено і опуб...