
Картопля фрі з МакДональдса - легендарна закуска, яка полюбилася дорослим і дітям у всьому світі. Точний рецепт ласощів є секретом компанії, але, за чутками, картопля фрі в цих закладах робиться з особливого сорту овоча і містить близько 9 інгредієнтів. передають Патріоти України.
Повторити цю страву можна вдома, але щоб закуска була хрусткою зовні і м'якою всередині, потрібно дотримуватися деяких хитрощів. Щоб картопля фрі була як в Макдональдсі, її заздалегідь заморожують, відварюють або двічі обсмажують.
У Макдональдсі страву готують із замороженої картоплі - тоді вона буде м'якою всередині. Однак якщо картоплю просто заморозити, то вона потемніє. Тому перед заморожуванням її треба замочити в спеціальному розчині.
Картоплю помити і почистити, нарізувати довгими брусочками. Всю нарізану картоплю перекласти у велику миску і засипати сіллю з цукром. Залити склянкою холодної води і залишити картоплю в розчині на 3-5 хвилин.
Потім відкинути картоплю на друшляк і викласти на паперові рушники. Коли картопля обсохне, викласти її в контейнер з кришкою і поставити в морозилку на 2 години.
Олію довести до кипіння, кинути в неї заморожену картоплю і смажити у фритюрі 7 хвилин. Дістати картоплю фрі з олії і відразу подавати до столу.
Якщо у вас немає часу морозити картоплю, то її можна зварити перед смаженням. Але варять овоч не в простій воді, а в особливому розчині.
Налийте в каструлю воду і доведіть до кипіння. Додайте у воду сіль, цукор і оцет. Почистіть картоплю, наріжте брусочками і покладіть в киплячу вожу. Варіть 5 хвилин після закипання. Дістаньте картоплю і викладіть на серветку, щоб вона обсохла.
Доведіть до кипіння олію і обсмажте картоплю в олії до золотистої скоринки (7-10 хвилин). Дістаньте картоплю фрі з олію і викладіть на серветки. Посоліть за смаком.
Картоплю фрі можна приготувати без фритюрниці. Досить і звичайної сковороди, але обсмажувати її потрібно буде два рази.
Наріжте картоплю брусочками і викладіть в дуже холодну воду на 15 хвилин. Дістаньте картоплю і витріть зайву вологу. Вилийте в сковороду олію, доведіть до кипіння і смажте картоплю 10 хвилин на маленькому вогні. Потім дістаньте картоплю і остудіть до кімнатної температури. Знову доведіть олію до кипіння, викладіть в неї остиглу картоплю і смажте ще 3 хвилини. Посоліть за смаком.
Роками говорили: Не їж після 18:00. Цей міф особливо популярний серед тих, хто прагне схуднути. Але наука доводить: час вечері не головне. Ключовим є баланс калорій, склад їжі та час прийому відносно сну, передають Патріоти України. Якщо ви лягаєте спа...
Апельсини традиційно вважаються головним джерелом вітаміну С, проте насправді існує чимало продуктів, які містять цього вітаміну значно більше. Дієтологи наголошують: регулярне вживання таких фруктів, овочів і ягід допомагає зміцнити імунітет, покращит...