Картопля фрі з МакДональдса - легендарна закуска, яка полюбилася дорослим і дітям у всьому світі. Точний рецепт ласощів є секретом компанії, але, за чутками, картопля фрі в цих закладах робиться з особливого сорту овоча і містить близько 9 інгредієнтів. передають Патріоти України.
Повторити цю страву можна вдома, але щоб закуска була хрусткою зовні і м'якою всередині, потрібно дотримуватися деяких хитрощів. Щоб картопля фрі була як в Макдональдсі, її заздалегідь заморожують, відварюють або двічі обсмажують.
У Макдональдсі страву готують із замороженої картоплі - тоді вона буде м'якою всередині. Однак якщо картоплю просто заморозити, то вона потемніє. Тому перед заморожуванням її треба замочити в спеціальному розчині.
Картоплю помити і почистити, нарізувати довгими брусочками. Всю нарізану картоплю перекласти у велику миску і засипати сіллю з цукром. Залити склянкою холодної води і залишити картоплю в розчині на 3-5 хвилин.
Потім відкинути картоплю на друшляк і викласти на паперові рушники. Коли картопля обсохне, викласти її в контейнер з кришкою і поставити в морозилку на 2 години.
Олію довести до кипіння, кинути в неї заморожену картоплю і смажити у фритюрі 7 хвилин. Дістати картоплю фрі з олії і відразу подавати до столу.
Якщо у вас немає часу морозити картоплю, то її можна зварити перед смаженням. Але варять овоч не в простій воді, а в особливому розчині.
Налийте в каструлю воду і доведіть до кипіння. Додайте у воду сіль, цукор і оцет. Почистіть картоплю, наріжте брусочками і покладіть в киплячу вожу. Варіть 5 хвилин після закипання. Дістаньте картоплю і викладіть на серветку, щоб вона обсохла.
Доведіть до кипіння олію і обсмажте картоплю в олії до золотистої скоринки (7-10 хвилин). Дістаньте картоплю фрі з олію і викладіть на серветки. Посоліть за смаком.
Картоплю фрі можна приготувати без фритюрниці. Досить і звичайної сковороди, але обсмажувати її потрібно буде два рази.
Наріжте картоплю брусочками і викладіть в дуже холодну воду на 15 хвилин. Дістаньте картоплю і витріть зайву вологу. Вилийте в сковороду олію, доведіть до кипіння і смажте картоплю 10 хвилин на маленькому вогні. Потім дістаньте картоплю і остудіть до кімнатної температури. Знову доведіть олію до кипіння, викладіть в неї остиглу картоплю і смажте ще 3 хвилини. Посоліть за смаком.
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...