Як зробити картоплю фрі як в Макдональдсі - три секретних способи

Картопля фрі з МакДональдса - легендарна закуска, яка полюбилася дорослим і дітям у всьому світі. Точний рецепт ласощів є секретом компанії, але, за чутками, картопля фрі в цих закладах робиться з особливого сорту овоча і містить близько 9 інгредієнтів. передають Патріоти України.

Повторити цю страву можна вдома, але щоб закуска була хрусткою зовні і м'якою всередині, потрібно дотримуватися деяких хитрощів. Щоб картопля фрі була як в Макдональдсі, її заздалегідь заморожують, відварюють або двічі обсмажують.

Картопля фрі як в Макдональдсі за допомогою заморозки

У Макдональдсі страву готують із замороженої картоплі - тоді вона буде м'якою всередині. Однак якщо картоплю просто заморозити, то вона потемніє. Тому перед заморожуванням її треба замочити в спеціальному розчині.

  • Картопля - 500 г.
  • Соняшникова олія - 1 л.
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Вода - 1 стакан.

Картоплю помити і почистити, нарізувати довгими брусочками. Всю нарізану картоплю перекласти у велику миску і засипати сіллю з цукром. Залити склянкою холодної води і залишити картоплю в розчині на 3-5 хвилин.

Потім відкинути картоплю на друшляк і викласти на паперові рушники. Коли картопля обсохне, викласти її в контейнер з кришкою і поставити в морозилку на 2 години.

Олію довести до кипіння, кинути в неї заморожену картоплю і смажити у фритюрі 7 хвилин. Дістати картоплю фрі з олії і відразу подавати до столу.

Картопля фрі в домашніх умовах за допомогою варіння

Якщо у вас немає часу морозити картоплю, то її можна зварити перед смаженням. Але варять овоч не в простій воді, а в особливому розчині.

  • Картопля - 500 г.
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Оцет - 2 ст. л.
  • Соняшникова олія - 1 л.

Налийте в каструлю воду і доведіть до кипіння. Додайте у воду сіль, цукор і оцет. Почистіть картоплю, наріжте брусочками і покладіть в киплячу вожу. Варіть 5 хвилин після закипання. Дістаньте картоплю і викладіть на серветку, щоб вона обсохла.

Доведіть до кипіння олію і обсмажте картоплю в олії до золотистої скоринки (7-10 хвилин). Дістаньте картоплю фрі з олію і викладіть на серветки. Посоліть за смаком.

Картопля фрі домашня на сковороді

Картоплю фрі можна приготувати без фритюрниці. Досить і звичайної сковороди, але обсмажувати її потрібно буде два рази.

  • Картопля - 500 г.
  • Соняшникова олія - 250 г.

Наріжте картоплю брусочками і викладіть в дуже холодну воду на 15 хвилин. Дістаньте картоплю і витріть зайву вологу. Вилийте в сковороду олію, доведіть до кипіння і смажте картоплю 10 хвилин на маленькому вогні. Потім дістаньте картоплю і остудіть до кімнатної температури. Знову доведіть олію до кипіння, викладіть в неї остиглу картоплю і смажте ще 3 хвилини. Посоліть за смаком.

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...