Як зробити, щоб рис і макарони більше не злипалися

Макарони та рис – це два універсальні гарніри, які дуже легко готуються, передають Патріоти України.

Але є один мінус при їх подачі. Все ж таки після остигання ці продукти швидко злипаються і перетворюються на неприємну кашку.

Подробиці

Виглядає все це не надто апетитно, якщо розігрівати страву.

Вся справа в крохмалі, який міститься в макаронах та рисі.

Але запобігти появі грудок можна, якщо додати трохи олії під час варіння.

Також вам допоможе ще один доступний компонент.

Йдеться про лимонний сік. Однак у цьому випадку може трохи змінити смак, з’явиться легка кислинка, але вона підкреслюватиме смак, якщо гарнір подається до риби.

Якщо макарони потрібні для запіканки, після варіння їх треба промити під холодною водою. Це також позбавить зайвого крохмалю і запобігатиме склеюванню. Підійде такий спосіб і для рису.м

ТОП-7 кулінарних хитрощів, які допоможуть у приготуванні овочевих страв

неділя, 4 травень 2025, 19:09

7 кулінарних хитрощів, передають Патріоти України.

Не робіть так! Часта помилка всіх господинь при приготуванні картопляного пюре

неділя, 4 травень 2025, 18:15

Картопляне пюре – це універсальний гарнір, який всі ми полюбляємо, передають Патріоти України. Страва відмінно поєднується з різними м’ясними та овочевими добавками. Але при цьому не кожна господиня може похвалитися тим, що вміє готувати справді ніжне ...