Як зробити, щоб шкірка картоплі не луснула при варінні

Будь-який кулінар знає, що як інгредієнт для салатів потрібно використовувати картоплю, зварену в мундирі. Приготовлений таким способом овоч зберігає цілісність, не розсипається і легко перетворюється на кубики. Однак позитивний ефект може бути нівельований, якщо шкірка лусне, передають Патріоти України.

А відбувається таке дуже часто через те, що шкірка не завжди справляється із наслідками впливу високих температур.

Подробиці

Кулінари намагаються запобігти неприємному наслідку шляхом зменшення вогню. Але хитрість спрацьовує не завжди: картопля все одно може луснути і виявитися дуже розсипчастою через високий вміст крохмалю.Але що ж робити, якщо порушення цілісності зовнішньої оболонки картоплі все ж таки потрібно запобігти.

Що додати до каструлі

Проблему допомагає вирішити додатковий інгредієнт – столовий оцет.На щастя, позитивний ефект спостерігається навіть за використання мінімального обсягу цієї рідини.

Таким чином, можна обмежитися буквально декількома краплями оцту. Додати їх у воду можна як на початку приготування картоплі, так і після закипання води. При використанні рятівного компонента шкірка не лусне, а смак страви не буде зіпсований.

Цей салат зменшить запалення в організмі! Ось повний список інгредієнтів

субота, 20 вересень 2025, 9:12

Хронічне запалення в організмі може суттєво підвищити ризик розвитку багатьох різних захворювань. Тому одними з головних чинників профілактики і зменшення запалення є правильне харчування. Так що ж варто їсти, щоб ефективно піклуватися про своє здоров'...

Не робіть помилок! ТОП-7 спецій-"зрадників", які зіпсують будь-який суп

субота, 20 вересень 2025, 7:44

Суп - найкраща страва для ситного обіду, особливо восени та взимку. Супи не тільки швидко насичують, а й зігрівають. А завдяки саме спеціям, страві можна надати будь-якого смаку, але також потрібно пам'ятати, що є спеції, які буквально "вб'ють" страву,...