Як зварити буряк за 15 хвилин без зайвої мороки

Неприємний запах на кухні, коли у каструлі вариться буряк, знайомий всім без виключення. Процес приготування займає 30-60 хвилин, а хотілося б зробити це швидше. Є способи, які дозволяють скоротити час очікування, та позбутись специфічного овочевого запаху, передають Патріоти України.

Підготовка буряка

Для варіння рекомендується обирати плоди середнього розміру. Вони швидше готуються та мають більш ніжний смак. Ретельно помийте буряк від бруду та пилу. Шкірку не знімайте, тоді овочі лишаться соковитими та не будуть втрачати колір.

Процес варіння

Налийте в каструлю воду та поставте на вогонь. Зробіть його сильнішим, щоб пришвидшити момент кипіння. Через декілька хвилин після появи бульбашок покладіть до води окрайчик хліба. Це лайфхак, який допоможе позбутись від бурякового запаху в приміщенні.

За 15 хвилин на сильному вогні овочі встигають приготуватись. Наостанок коренеплоди перекладають до зимної води на декілька хвилин.

Мікрохвильовка в допомогу

Ще один цікавий та швидкий спосіб, для якого знадобиться буряк, пакет та мікрохвильовка. Кладете помиті овочі у поліетиленовий пакет, наливаєте в нього воду та міцно закручуєте. Потім відправляєте до мікрохвильовки на 12-13 хвилин.

Такі прості лайфхаки суттєво економлять час господиням. Якщо раптом ви захотіли приготувати буряковий салат, а готових овочів немає під рукою, просто скористайтесь одним з цим способів.

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно знімати піну з картоплі

неділя, 18 травень 2025, 18:00

Більшість господинь, щойно бачать піну у каструлі, одразу хапаються за ложку. Але чи справді її потрібно прибирати під час варіння картоплі? Це питання виникає часто, а відповідь на нього не така вже й однозначна, передають Патріоти України. Редакція F...

Всього один продукт - і тушена капуста набуває абсолютно нового смаку

неділя, 18 травень 2025, 17:07

Капуста – наш вітамінний овоч, страви з якої частіше з‘являються на столі, особливо в нашому зимовому меню. Квашена, маринована, тушкована, або смажена, як гарнір та основна страва. Якщо додати до капусти, яку ви смажите одну спецію, це поліпшить та зм...