Як зварити горохову кашу, щоб вона була як пюре, без попереднього замочування

Завдяки цим хитрощам горох перетворюється на пюре буквально за півгодини. Багато кулінарів-початківців витрачають чимало часу на приготування гороху. Частина процесу приготування займає замочування бобів, передають Патріоти України.

Подробиці

Починають із того, що промивають горох у холодній воді. Процес триває доти, доки рідина не стане чистою.

Потім горох кладуть у каструлю, заливають холодною водою, підсолюють і ставлять на вогонь. Варять 10 хвилин з моменту закипання і вливають 1 склянку холодної води.

Коли боби закиплять вдруге, вони стануть м’якшими буквально через пару хвилин. Для покращення результату процедуру можна повторити.

Ще ефективний спосіб передбачає використання соди. На 2 л води беруть ½ чайної ложки гідрокарбонату натрію. В даному випадку важливо дотримуватись дозування, щоб не переборщити з содою і не зіпсувати страву.

Є й третій спосіб приготувати горохове пюре без замочування. У цьому випадку використовують мікрохвильову піч.

Горох заливають холодною водою, підсолюють, ставлять у НВЧ-піч. Кришкою не накривають та варять протягом 20 хвилин. Далі страву дістають із мікрохвильової печі, додають вершкове масло, перемішують і ще раз ставлять у НВЧ-піч на 10 хвилин.

Це така смакота! Качині ніжки зі сливами у пиві - справжня магія на святковому столі

п’ятниця, 5 грудень 2025, 11:45

Суперфіналістка кулінарного шоу "МайстерШеф" Ольга Рябенко, яка поділилася рецептом оссобуко, розповіла, як приготувати качині ніжки зі сливами у пиві, передають Патріоти України. «КАЧИНІ НІЖКИ ЗІ СЛИВАМИ В ПИВІ! Справжня святкова магія на вашому різдв...

Найсолодша хурма вже у магазинах: Як обрати та на що звертати увагу

п’ятниця, 5 грудень 2025, 9:57

Соковита, солодка та повна вітамінів - хурма стає все більш популярним фруктом у наших раціонах. Хоча виглядає екзотично, її сезон припадає саме на час, коли в магазинах закінчуються літні фрукти, передають Патріоти України. Грудень — пік сезону хурми....