Завдяки цим хитрощам горох перетворюється на пюре буквально за півгодини. Багато кулінарів-початківців витрачають чимало часу на приготування гороху. Частина процесу приготування займає замочування бобів, передають Патріоти України.
Починають із того, що промивають горох у холодній воді. Процес триває доти, доки рідина не стане чистою.
Потім горох кладуть у каструлю, заливають холодною водою, підсолюють і ставлять на вогонь. Варять 10 хвилин з моменту закипання і вливають 1 склянку холодної води.
Коли боби закиплять вдруге, вони стануть м’якшими буквально через пару хвилин. Для покращення результату процедуру можна повторити.
Ще ефективний спосіб передбачає використання соди. На 2 л води беруть ½ чайної ложки гідрокарбонату натрію. В даному випадку важливо дотримуватись дозування, щоб не переборщити з содою і не зіпсувати страву.
Є й третій спосіб приготувати горохове пюре без замочування. У цьому випадку використовують мікрохвильову піч.
Горох заливають холодною водою, підсолюють, ставлять у НВЧ-піч. Кришкою не накривають та варять протягом 20 хвилин. Далі страву дістають із мікрохвильової печі, додають вершкове масло, перемішують і ще раз ставлять у НВЧ-піч на 10 хвилин.
Щоб позбутися зайвих кілограмів, не обов’язково голодувати. Дієтологи наголошують: головне — правильно обирати продукти, які активізують обмін речовин і допомагають тілу спалювати жири природним шляхом, передають Патріоти України. Яйця. Найкраще джерел...
Низький гемоглобін (анемія) проявляється слабкістю, втомою, запамороченням, блідістю шкіри та задишкою, оскільки організм недоотримує кисень. Підняти рівень гемоглобіну може вживання деяких продуктів, багатих на залізо, передають Патріоти України. Прод...