Як зварити ідеальні макарони - лайфхак італійських шеф-кухарів

Тальятелле, спагетті, канелоні, фузіллі — малий перелік макаронних виробів, які люблять готувати італійці. Вони точно знають кулінарні секрети, про які інші не здогадуються. Як не переварити, як зробити, щоб не злиплися, — з макаронами буває не все так просто. Італійські шеф-кухарі діляться лайфхаками з усіма бажаючими. Якщо ви їх будете знати та використовувати, ваші спагетті чи фузіллі завжди будуть ідеально приготовані, передають Патріоти України.

Що треба зробити

Поставте воду на плиту. Нехай вода почне кипіти. Не поспішайте закинути в неї макарони. Для початку потрібно влити 1 столову ложку олії на ваш вибір — оливкова чи соняшникова. Після цього можна всипати макарони.

Олія на поверхні води робить своєрідну плівку. Макарони через неї потрапляють у воду. І саме це і є сенсом усіх дій, бо ефект буде гарантований. Ваші макарони точно не злипнуться.

Ідеально зварені ріжки, спіральки чи метелики — це буде ваша кулінарна заслуга. Спробуйте цей лайфхак, якщо до цього часу ви ним ще не користувались. Нехай ваші макарони завжди будуть смачні та з апетитною консистенцією.Тальятелле, спагетті, канелоні, фузіллі — малий перелік макаронних виробів, які люблять готувати італійці. Вони точно знають кулінарні секрети, про які інші не здогадуються. Як не переварити, як зробити, щоб не злиплися, — з макаронами буває не все так просто. Італійські шеф-кухарі діляться лайфхаками з усіма бажаючими. Якщо ви їх будете знати та використовувати, ваші спагетті чи фузіллі завжди будуть ідеально приготовані.

Що треба зробити

Поставте воду на плиту. Нехай вода почне кипіти. Не поспішайте закинути в неї макарони. Для початку потрібно влити 1 столову ложку олії на ваш вибір — оливкова чи соняшникова. Після цього можна всипати макарони.

Олія на поверхні води робить своєрідну плівку. Макарони через неї потрапляють у воду. І саме це і є сенсом усіх дій, бо ефект буде гарантований. Ваші макарони точно не злипнуться.

Ідеально зварені ріжки, спіральки чи метелики — це буде ваша кулінарна заслуга. Спробуйте цей лайфхак, якщо до цього часу ви ним ще не користувались. Нехай ваші макарони завжди будуть смачні та з апетитною консистенцією.

Чим замінити масло та маргарин у випічці, щоб вона була кориснішою

п’ятниця, 22 серпень 2025, 23:10

Торти та десерти у своїй більшості мають досить високу калорійність. І рано чи пізно у кожної господині постає запитання: «А чи можна чимось замінити жир у випічці?» Справді, калорійність у випічці та десертах можна знижувати. Така випічка буде корисні...

Дуже смачні, але: Кому не можна їсти кавуни

п’ятниця, 22 серпень 2025, 17:22

Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...