Варена морква присутня у багатьох кулінарних рецептах і найчастіше в салатах вінегрет та олів’є. Щоб у загальній масі інгредієнтів цей овоч не загубився, потрібно знати як його приготувати. Є кілька нюансів, передають Патріоти України.
Як варити моркву для салату?
По-перше, потрібно вибирати для обробки коренеплоди однакового розміру. Зваривши одну тонку і маленьку моркву з однією великою та довгою, ви ризикуєте один овоч переварити, а інший не доварити.
По-друге, овочі миють, але не чистять і нічого не обрізають. Якщо не хочете зварити бліду і несмачну моркву, то вибирайте не гнилі та не червиві овочі.
По-третє, хто сказав, що готувати можна лише у каструлі? Відмінно варяться коренеплоди в мультиварці, пароварці, мікрохвильовій печі і навіть просто запікаються в духовці.
По-четверте, якщо зібралися варити в каструлі, то засікайте 20-25 хвилин з моменту закипання води. Готова морква легко протикається ножем.
По-п’яте, в мультиварці достатньо 20 хвилин, а в пароварці морква буде готова за 30 хвилин. Однак найкориснішим вважається приготування овочів у духовці. Не тільки морква, але буряки та інші коренеплоди так зберігають майже всі свої поживні властивості та вітаміни.
Коли обсмажуватимете м’ясо на сковорідці, буде хрумка скоринка зверху і м’яке соковите м’ясо всередині, передають Патріоти України. Відділіть білок від жовтка, жовтки збийте, а білки відправте охолоджуватися в холодильник. У миску зі збитими жовтками д...
Лосось і курятина - два популярні джерела білка, які часто з’являються в раціоні тих, хто стежить за здоров’ям. Обидва продукти мають високий вміст поживних речовин, але відрізняються за складом жирів, вітамінів і калорійністю, передають Патріоти Украї...