Варена морква присутня у багатьох кулінарних рецептах і найчастіше в салатах вінегрет та олів’є. Щоб у загальній масі інгредієнтів цей овоч не загубився, потрібно знати як його приготувати. Є кілька нюансів, передають Патріоти України.
Як варити моркву для салату?
По-перше, потрібно вибирати для обробки коренеплоди однакового розміру. Зваривши одну тонку і маленьку моркву з однією великою та довгою, ви ризикуєте один овоч переварити, а інший не доварити.
По-друге, овочі миють, але не чистять і нічого не обрізають. Якщо не хочете зварити бліду і несмачну моркву, то вибирайте не гнилі та не червиві овочі.
По-третє, хто сказав, що готувати можна лише у каструлі? Відмінно варяться коренеплоди в мультиварці, пароварці, мікрохвильовій печі і навіть просто запікаються в духовці.
По-четверте, якщо зібралися варити в каструлі, то засікайте 20-25 хвилин з моменту закипання води. Готова морква легко протикається ножем.
По-п’яте, в мультиварці достатньо 20 хвилин, а в пароварці морква буде готова за 30 хвилин. Однак найкориснішим вважається приготування овочів у духовці. Не тільки морква, але буряки та інші коренеплоди так зберігають майже всі свої поживні властивості та вітаміни.
Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...
Імбир - одна з небагатьох спецій, користь якої підтверджують не лише традиції, а й сучасні наукові дослідження. Нові дані показали: навіть невеликої кількості імбиру достатньо, щоб активувати імунні клітини та допомогти організму ефективніше боротися з...