Як зварити справжню рибну юшку - незвичайний рецепт із яблуками

Багато хто вважає, що зварити справжню юшку можна лише на багатті та з кількох сортів риби, передають Патріоти України.

Насправді можна зварити її вдома на кухні. Розкажемо, що потрібно врахувати, щоб бульйон вийшов наваристим, ароматним та світлим.

Зварити правильну юшку можна якщо:

– варити 2-3 сорти риби;

– варити рибу разом із головою та плавниками, але попоердньо патрошити;

– варити прісноводну рибу 20 хвилин, а морську – 12 хвилин;

– покласти лимон, щоб позбавитися неприємного запаху риби;

– світлий бульйон і м’яка риба вийде, якщо варити юшку на повільному вогні;

– із усієї кількості спецій потрібно вибрати тільки чорний перець, цибулю та кріп.

Для приготування юшки з яблуками потрібно:

  • 3 яблука (кисло-солодких);
  • 1 горбуша;
  • 6 штук картоплі;
  • 2 морквини;
  • лавровий лист, сіль, перець, зелень до смаку.

Як готувати

  1. Ріжемо яблука на чотири частини, а цибулю на половинки і кладемо в каструлю із підсоленою водою.
  2. Поваривши 1-2 хвилини, кладемо у воду рибу з головою та плавцями.
  3. Після того як у окропі почне злазити шкірка з яблука, дістаємо яблука, цибулю та рибу.
  4. Тепер варимо в рибному бульйоні картоплю, потім кладемо нарізану моркву.
  5. Як тільки овочі зваряться, знову кладемо в бульйон рибу, додаємо зелень та спеції та накриваємо казанок кришкою.
  6. Знімаємо з вогню та даємо настоятися 5 хвилин, після чого розливаємо по тарілках.

Смачного!

Джерело: ПростоВей

Оцінять всі! Як зробити піцу на лаваші за 15 хвилин

середа, 5 лютий 2025, 11:09

Якщо хочете порадувати своїх рідних піцою, а часу на приготування тіста немає, то спробуйте зробити швидку піцу на лаваші. Вона готується за 15 хвилин, передають Патріоти України. Для цього вам треба купити дві упаковки круглих лавашів. Щоб їх було 4 ш...

Смакота! Як приготувати пишні деруни з хрусткою скоринкою

середа, 5 лютий 2025, 10:08

Секрет ідеальної страви у правильному виборі картоплі, передають Патріоти України. При цьому соду та розпушувач використовувати не треба. Достатньо взяти звичайний набір продуктів для приготування дерунів: картопля, цибуля, борошно, яйця та спеції. Не ...