Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України.
Але від неприємного аромату на кухні під час смаження риби можна захиститись, якщо знати деякі секрети.
У чому вони?
Молоко
Ми звикли до того, що тільки печінку вимочують у молоці перед смаженням. Проте риба від такого маринування теж лише виграє. Молоко має здатність усувати неприємні запахи. Також це позитивно вплине на смак риби. Достатньо залишити рибу у мисці з молоком на чверть години.
Лимонний сік
Цей компонент можна вводити до складу маринаду. Тоді у риби з’явиться цікавий відтінок смаку та аромату. Можна зробити інакше – як слід обдати соком лимона рибу безпосередньо перед процесом смаження.
В обох випадках результат буде відмінним.
Спеціальна олія для смаження
З метою економії господині звикли смажити на звичайній олії. Для того щоб зробити їжу кориснішою, прийнято використовувати оливкову олію. Однак обидва варіанти не підходять. Для смаження риби найкраще використовувати рапсову олію.
Існує багато способів приготування курячих крилець. Багато що залежить від маринаду, варіантів якого теж є немало. Цей — найкрутіший. Крильця довго смажаться на низькій температурі, ніби томляться в духовці. І завдяки цьому м’ясо легко відділяється від...
У літній сезон зелень на кухні — обов’язковий гість. Але кріп, петрушка чи базилік часто в’януть уже за пару днів у холодильнику. Кулінари та господині поділилися перевіреним способом, як зберігати зелень свіжою до 10 днів — і для цього потрібна лише з...