Які хитрощі дозволять посмажити рибу без неприємного запаху

Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України.

Подробиці

Але від неприємного аромату на кухні під час смаження риби можна захиститись, якщо знати деякі секрети.

У чому вони?

Молоко

Ми звикли до того, що тільки печінку вимочують у молоці перед смаженням. Проте риба від такого маринування теж лише виграє. Молоко має здатність усувати неприємні запахи. Також це позитивно вплине на смак риби. Достатньо залишити рибу у мисці з молоком на чверть години.

Лимонний сік

Цей компонент можна вводити до складу маринаду. Тоді у риби з’явиться цікавий відтінок смаку та аромату. Можна зробити інакше – як слід обдати соком лимона рибу безпосередньо перед процесом смаження.

В обох випадках результат буде відмінним.

Спеціальна олія для смаження

З метою економії господині звикли смажити на звичайній олії. Для того щоб зробити їжу кориснішою, прийнято використовувати оливкову олію. Однак обидва варіанти не підходять. Для смаження риби найкраще використовувати рапсову олію.

Доступні всім! Названо продукти, які захищають мозок від старіння

неділя, 7 вересень 2025, 17:12

З віком наш мозок природно зменшується в об’ємі, а разом із цим приходить забудькуватість та зниження когнітивних функцій. Особливо вразливою до старіння є ділянка мозку під назвою гіпокамп, яка відповідає за збереження пам’яті, передають Патріоти Укра...

Розставлено крапки над "і": Чи корисний насправді шоколад

неділя, 7 вересень 2025, 8:46

Шоколад - один із найулюбленіших продуктів у світі, який дарує задоволення. Водночас навколо нього існує чимало міфів, які змушують людей вважати його шкідливим і навіть небезпечним для здоров’я, передають Патріоти України. Чи справді він провокує акне...