Варіння яєць – не така проста справа, як може здатися на перший погляд. Однією із важливих цілей господині під час цієї кулінарної процедури є отримання цілісної страви. Так, на шкаралупі не повинно з’являтися тріщин. Якщо яйце витече, то готова страва навряд чи влаштує гурманів, передають Патріоти України.
Яйця лопаються в каструлі з водою через те, що господині припускаються серйозних помилок.
Відправляти до сотейника холодні яйця не варто. Бажано дістати їх із холодильника хоча б за кілька хвилин до початку варіння.
Якщо продукт встигне придбати кімнатну температуру, ризик утворення тріщин на шкаралупі значно знизиться.
Якщо вода бурхливо кипітиме, то яйця, швидше за все, луснуть. Відбудеться це через швидке розширення білка і жовтка.
Тому варити страву потрібно на повільному чи середньому вогні.
Варіння яєць слід здійснювати в підсоленій воді. Якщо рідина буде прісною, то шкаралупа може тріснути, а білок витікає.
А от якщо у воді міститься сіль, то витікання яйця не буде навіть за наявності тріщин на твердій оболонці.
Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...
Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...