Які помилки призводять до того, що яйця лопаються при варінні

Варіння яєць – не така проста справа, як може здатися на перший погляд. Однією із важливих цілей господині під час цієї кулінарної процедури є отримання цілісної страви. Так, на шкаралупі не повинно з’являтися тріщин. Якщо яйце витече, то готова страва навряд чи влаштує гурманів, передають Патріоти України.

Яйця лопаються в каструлі з водою через те, що господині припускаються серйозних помилок.

Помилка №1

Відправляти до сотейника холодні яйця не варто. Бажано дістати їх із холодильника хоча б за кілька хвилин до початку варіння.

Якщо продукт встигне придбати кімнатну температуру, ризик утворення тріщин на шкаралупі значно знизиться.

Помилка №2

Якщо вода бурхливо кипітиме, то яйця, швидше за все, луснуть. Відбудеться це через швидке розширення білка і жовтка.

Тому варити страву потрібно на повільному чи середньому вогні.

Помилка №3

Варіння яєць слід здійснювати в підсоленій воді. Якщо рідина буде прісною, то шкаралупа може тріснути, а білок витікає.

А от якщо у воді міститься сіль, то витікання яйця не буде навіть за наявності тріщин на твердій оболонці.

Є секрет! Що додати в олію, щоб смажена риба вийшла смачнішою

субота, 14 червень 2025, 12:07

Зазвичай господині навіть не замислюються над тим, на чому краще приготувати смажену рибу. Для приготування смажених рибних страв зазвичай використовується соняшникова олія. Але не завадить одна добавка, за рахунок якої обсмажена риба набуде набагато ц...

Господиням на замітку! Як загустити варення для пирога

субота, 14 червень 2025, 11:12

Іноді при приготуванні смачної та ароматної домашньої випічки господині стикаються з дрібними неприємностями, які можуть зіпсувати весь десерт. Наприклад, якщо варення для начинки дуже рідке, воно буде витікати на лист, підгоряти, і смачний пиріг приго...