Які помилки призводять до того, що смажена картопля розвалилася і перетворилася на пюре

Смажена картопля – страва нескладна. Але навіть приготування такої простої страви вимагає знання кулінарних секретів, передають Патріоти України.

Щоб картопля посмажилася хрумкою, рум’яною, та не розвалилася на сковорідці і не перетворилася на пюре, потрібно, по-перше, вибрати правильні коренеплоди.

Подробиці

Картопля розвалюється на сковорідці тоді, коли в ній міститься багато крохмалю.

Тому перед смаженням картоплю рекомендують замочити в холодній воді на 20 хвилин, щоб вийшов зайвий крохмаль.

Потім воду потрібно злити і підсушити картоплю на паперовому рушнику, щоб увібралася волога.

Якщо кинути на сковороду мокру картоплю, вона одразу пригорить.

Картоплю смажать на добре розігрітій сковорідці у великій кількості олії.

Потрібно рідше перевертати картоплю і в жодному разі не солити відразу.

Сіль робить картоплю вологою, і вона знову-таки перетворюється на пюре.

Лише спробуйте! Який продукт зробить котлети смачнішими

п’ятниця, 6 червень 2025, 23:10

Не у всіх господинь котлети виходять смачні. Виявляється, вся справа в інгредієнтах. Якщо в процесі приготування котлет змінити лише один інгредієнт, то результат вас вразить. Котлети будуть фантастично чарівними, передають Патріоти України. Якщо ви ви...

Є секрет! Що кинути у воду при варінні яєць, щоб шкаралупа з них злітала за секунду

п’ятниця, 6 червень 2025, 18:05

На перший погляд може здатися, що говорити про варіння яєць немає сенсу – все і так зрозуміло і гранично ясно. Однак із варінням яєць не все так однозначно. Потрібно знати тонкощі та нюанси, як правильно зварити яйця, щоб отримати смачний продукт без «...