Смажена картопля – страва нескладна. Але навіть приготування такої простої страви вимагає знання кулінарних секретів, передають Патріоти України.
Щоб картопля посмажилася хрумкою, рум’яною, та не розвалилася на сковорідці і не перетворилася на пюре, потрібно, по-перше, вибрати правильні коренеплоди.
Картопля розвалюється на сковорідці тоді, коли в ній міститься багато крохмалю.
Тому перед смаженням картоплю рекомендують замочити в холодній воді на 20 хвилин, щоб вийшов зайвий крохмаль.
Потім воду потрібно злити і підсушити картоплю на паперовому рушнику, щоб увібралася волога.
Якщо кинути на сковороду мокру картоплю, вона одразу пригорить.
Картоплю смажать на добре розігрітій сковорідці у великій кількості олії.
Потрібно рідше перевертати картоплю і в жодному разі не солити відразу.
Сіль робить картоплю вологою, і вона знову-таки перетворюється на пюре.
Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...