Які помилки призводять до того, що смажена картопля розвалилася і перетворилася на пюре

Смажена картопля – страва нескладна. Але навіть приготування такої простої страви вимагає знання кулінарних секретів, передають Патріоти України.

Щоб картопля посмажилася хрумкою, рум’яною, та не розвалилася на сковорідці і не перетворилася на пюре, потрібно, по-перше, вибрати правильні коренеплоди.

Подробиці

Картопля розвалюється на сковорідці тоді, коли в ній міститься багато крохмалю.

Тому перед смаженням картоплю рекомендують замочити в холодній воді на 20 хвилин, щоб вийшов зайвий крохмаль.

Потім воду потрібно злити і підсушити картоплю на паперовому рушнику, щоб увібралася волога.

Якщо кинути на сковороду мокру картоплю, вона одразу пригорить.

Картоплю смажать на добре розігрітій сковорідці у великій кількості олії.

Потрібно рідше перевертати картоплю і в жодному разі не солити відразу.

Сіль робить картоплю вологою, і вона знову-таки перетворюється на пюре.

Не дайте себе обдурити! Як відрізнити справжню каву від підробки

неділя, 2 листопад 2025, 5:40

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але на ринку трапляються підробки або суміші з домішками. Ось кілька способів перевірити, чи справжня у вас кава, передають Патріоти України. 1. Звертайте увагу на запах Справжня кава має насичений, стійк...

А ви це знали? Ромашковий чай може бути небезпечним - ось кому не варто пити

субота, 1 листопад 2025, 23:10

Надмірне вживання ромашкового чаю, який у цілому вважається безпечним, може бути небезпечним для здоров'я та викликати низку проблем, особливо у людей, які приймають певні ліки. Більшість експертів вважають безпечним вживання від однієї до трьох чашок ...