Які помилки призводять до того, що сирники розвалюються

Якщо сирники вийшли занадто вологими, то вони явно не збережуть форму. Така страва буквально розвалиться в процесі термічної обробки. Для того щоб цього не сталося, потрібно правильно готувати сирники, передають Патріоти України.

Які найважливіші помилки

Вологий сир

Відправляти в тісто такий кисломолочний продукт ні в якому разі не можна – зробити його щільним все одно не вийде. Тому сир не тільки перетирають через сито для однорідності, але і обов’язково віджимають.

Як тільки ви позбудетеся від зайвої рідини, можна приступати до роботи з тістом.

Безконтрольне вживання цукру

Якщо ви хочете приготувати більш солодке блюдо, то вам просто необхідно приготувати смачний соус для сирників. Через надлишок цукру сир прилипне до сковороди, через що самі сирники розваляться.

Цукор слід додавати згідно рецепту.

Забули про манку

Сир сам по собі є дуже вологим продуктом. Часто для нейтралізації цієї властивості використовується борошно, але з цієї причини страва може мати консистенцію гуми.

Тому варто звернути увагу на манку. Вона відмінно впорається з надлишком вологи, а також допоможе стати сирниками смачними і пишними.

Ви їсте сир неправильно - уникайте цих комбінацій

субота, 25 жовтень 2025, 17:15

Кисломолочний сир - корисний і поживний продукт, багатий на білок і кальцій. Проте деякі комбінації можуть негативно впливати на травлення та загальний стан організму, передають Патріоти України. Три продукти, які не можна поєднувати з кисломолочним си...

Є перевірений метод! Горох розвариться за лічені хвилини - секрет для господинь

субота, 25 жовтень 2025, 11:22

Страви з горохом є дуже популярними в Україні. Щоб суттєво скоротити час варіння гороху (до 10−15 хвилин), його необхідно правильно підготувати, уникаючи двох поширених помилок: недостатнього промивання та замочування у холодній воді, пише ТСН, передаю...