Якщо фарш для котлет вийшов занадто жирний - є інгредієнт, що врятує страву

Досить частою є ситуація, коли кулінар залишається незадоволений приготованим ним фаршем.Таке може статися в тому разі, якщо м'ясна основа виявилася занадто жирною, передають Патріоти України.

Іноді жирність — це те, що якраз і потрібно від фаршу. Таке м'ясо з легкістю впорається з роллю начинки для пельменів або чебуреків. Однак така основа навряд чи підійде для створення котлет, тефтелей і інших страв, які повинні зберігати цілісність. Втім, при додаванні одного додаткового інгредієнта проблема буде вирішена.

Що додати в фарш

На допомогу прийде картопля. Овоч повинен бути тертим. Причому використовувати занадто дрібну тертку не варто. Картопляна маса повинна являти собою не "пюре", а сукупність маленьких "соломинок".

Якщо в фарші виявиться такий продукт, то м'ясна основа втратить надмірну жирність. Тепер ліпити котлети з подрібненого м'яса стане значно простіше. Замість картоплі можна використовувати і деякі інші терті овочі. Наприклад, гарбуз.

Інші способи виправити жирний фарш

У м'ясну основу можна додати рис. Крупа швидко вбере в себе жир і сприятиме цілісності майбутньої страви. Якщо використовувати додаткові інгредієнти не хочеться, то потрібно вибрати інший спосіб приготування котлет. Їх потрібно не смажити і не запікати в духовці, а приготувати на пару. В цьому випадку зайвий жир піде, а страва залишиться цілою і при цьому збереже соковитість.

Який простий продукт допоможе зробити котлети соковитішими і ніжнішими

п’ятниця, 18 квітень 2025, 17:05

Будь-яка господиня намагатиметься зробити котлети смачнішими, соковитішими, пишними, такими, що тануть у роті, передають Патріоти України. Для того, щоб цього досягти, доводиться експериментувати з різними компонентами, які не входять до класичної реце...

Буде смакота! Несподіваний інгредієнт, який потрібно додати до риби під час смаження

п’ятниця, 18 квітень 2025, 16:52

Смажена риба — улюблена багатьма страва, яка підкорює своєю апетитною хрусткою паніровкою та ніжною, соковитою м’якоттю всередині. Проте, навіть у такій елементарній страві існують свої тонкощі та секрети. Один з таких неочікуваних інгредієнтів, здатни...