Якщо набридли сирники та запіканки: Рецепт кисломолочних "клюсок" від популярного кулінара (відео)

Цей рецепт підійде тим, хто цінує корисну їжу, приготовану власноруч, і не уявляє життя без смачних страв із кисломолочного сиру. Український кулінар та реформатор Євген Клопотенко поділився рецептом сирних клюсків на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Клюски – це щось схоже на кльоцки, але у складі є кисломолочний сир та борошно. Ця німецька страва має український відповідник – ліниві вареники або галушки, проте Євген Клопотенко привніс у рецепт власні складові, які мають зробити страву цікавою та неповторною. Наприклад, гречане борошно у складі та підливу, яка містить мед. З цих доступних продуктів можна приготувати поживний та корисний сніданок для усієї родини.

За словами кухаря, найважливіші плюси цієї страви – швидке приготування і відсутність необхідності її смажити, як, наприклад, сирники. Важливо правильно обрати сир, за словами Клопотенка, він має бути "не засухим і з приємною текстурою".

Сирні клюски: рецепт

Складові:

  • сир кисломолочний 9% – 360 грамів
  • яйця – 3 штуки
  • дрібка солі
  • цукор – до смаку
  • борошно пшеничне – 50 грамів
  • гречане борошно – 50 грамів
  • вершкове масло – 25 грамів
  • мед – 2 столові ложки

Приготування:

  1. У кисломолочний сир вбити три яйця по одному. Гарно перемішати.
  2. Додати сіль та цукор (його можна і не додавати, адже клюски поливають підливою).
  3. Додати борошно і замішати тісто.
  4. Сформувати ковбаску, як для лінивих вареників. Розрізати на невеликі квадрати тісто і кинути у киплячу підсолену воду.
  5. Як клюски спливуть, варити їх протягом двох хвилин.
  6. Тим часом приготувати підливу: розтопити у каструльці масло і додати мед.
  7. Поливати гарячі клюски з гарячою підливою. Смачного!


Це така смакота! Як приготувати молочний чи сметанний соус для котлет та гарнірів

четвер, 2 травень 2024, 9:10

До котлет чи м’ясних страв можна приготувати молочний чи сметанний соуси. Зрештою, вони підійдуть і для риби та гарнірів. Готуються соуси швидко. Всього 10 хвилин вашого часу задля вдосконалення будь-якої страви, передають Патріоти України. Візьміть 1 ...

Паска, панетоне, коломба? Ось у чому головні відмінності великодньої випічки

четвер, 2 травень 2024, 8:56

Напередодні Великодня окрім традиційної паски на полицях магазинів можна знайти панетоне та коломбу. Ця святкова випічка популярна в багатьох країнах, але її рецепт дещо відрізняється від українського, передають Патріоти України.РБК-Україна в матеріалі...