Якщо набридли звичайні пиріжки: Простий рецепт апетитної самси з бараниною

Якщо вам набридли звичні домашні пиріжки, приготуйте популярні узбецькі смаколики – самсу. Її можна готувати з різноманітними начинками, від м'ясних до овочевих. Все залежить від ваших вподобань! За класичним рецептом самсу готують з бараниною та цибулею. Тісто для самси готують листкове або прісне, зазначають Патріоти України.

Якщо вам не довподоби начинка з баранини, оберіть яловичину, курятину або свинину. Також самса чудово смакує з сирною чи овочевою начинками.

Рецепт самси з бараниною

  • Час: 2 години
  • Порції: 16 – 18

Інгредієнти:


Приготування:

1. У великій чаші для міксера змішайте теплу воду, сіль, борошно та замісіть тісто. Скачайте його в кулю та загорніть в шар харчової плівки. Залишіть тісто "відпочити" на 30 хвилин.

2. Розкачайте тісто в тонкий шар та змастіть його розтопленим вершковим маслом.

3. Сформуйте тісто в рулет.

4. Розріжте рулет на 18 рівних частин, кожну з яких трішки приплюсніть рукою. Викладіть шматочки тіста на деко вкрите шаром харчового пергаменту, закрийте харчовою плівкою та відправте в морозилку на 30 хвилин.

5. Наріжте баранину дрібними кубиками та подрібніть цибулю. Змішайте ці інгредієнти для начинки та заправте спеціями.

6. Розкачайте заготовки з тіста колом, товщиною близько 1 міліметра. В центр тіста покладіть фарш та защипніть краї навхрест. У вас повинен сформуватися трикутник.

7. Викладіть самсу на деко швом донизу. Змастіть їх жовтком та посипте кунжутом й випікайте в духовці 30 хвилин. Оптимальна температура для випікання самси: 180 – 190 градусів.

8. Ваша самса готова. Смачного!

Джерело: 24 канал

Смакота! Солодкий рулет без випікання та замісу тіста

понеділок, 19 травень 2025, 13:06

Такий рулет ідеально підійде для тих, хто обожнює солодощі, проте намагається менше їх їсти. Готується швидко і просто, а смакує з користю та поживністю. Підіймає настрій та енергію, передають Патріоти України. Для приготування одного рулету візьміть:....

Як смажити рибу так, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 19 травень 2025, 12:14

Рибу полюбляють всі любителі смачненького. Це дуже корисна на нашому столі страва. Тому кожна дбайлива господиня намагається скласти меню так, щоб цей продукт був на столі хоча б кілька разів на тиждень, передають Патріоти України. Звісно, найкорисніша...