Якщо набридли звичайні пиріжки: Простий рецепт апетитної самси з бараниною

Якщо вам набридли звичні домашні пиріжки, приготуйте популярні узбецькі смаколики – самсу. Її можна готувати з різноманітними начинками, від м'ясних до овочевих. Все залежить від ваших вподобань! За класичним рецептом самсу готують з бараниною та цибулею. Тісто для самси готують листкове або прісне, зазначають Патріоти України.

Якщо вам не довподоби начинка з баранини, оберіть яловичину, курятину або свинину. Також самса чудово смакує з сирною чи овочевою начинками.

Рецепт самси з бараниною

  • Час: 2 години
  • Порції: 16 – 18

Інгредієнти:


Приготування:

1. У великій чаші для міксера змішайте теплу воду, сіль, борошно та замісіть тісто. Скачайте його в кулю та загорніть в шар харчової плівки. Залишіть тісто "відпочити" на 30 хвилин.

2. Розкачайте тісто в тонкий шар та змастіть його розтопленим вершковим маслом.

3. Сформуйте тісто в рулет.

4. Розріжте рулет на 18 рівних частин, кожну з яких трішки приплюсніть рукою. Викладіть шматочки тіста на деко вкрите шаром харчового пергаменту, закрийте харчовою плівкою та відправте в морозилку на 30 хвилин.

5. Наріжте баранину дрібними кубиками та подрібніть цибулю. Змішайте ці інгредієнти для начинки та заправте спеціями.

6. Розкачайте заготовки з тіста колом, товщиною близько 1 міліметра. В центр тіста покладіть фарш та защипніть краї навхрест. У вас повинен сформуватися трикутник.

7. Викладіть самсу на деко швом донизу. Змастіть їх жовтком та посипте кунжутом й випікайте в духовці 30 хвилин. Оптимальна температура для випікання самси: 180 – 190 градусів.

8. Ваша самса готова. Смачного!

Джерело: 24 канал

Дієтолог поділилась смачним рецептом корисної вівсянки

субота, 16 жовтень 2021, 11:07

Дієтолог Інна Василик поділилась смачний нетрадиційним рецептом приготування вівсянки. Вона рекомендує запекти її разом з корисними фруктами. Вівсянка, як і інші каші, допоможе вам зберегти вагу та покращить процес травлення. Якісна вівсянка також буде...

Старовинний, але дуже смачний десерт: Рецепт українського яблучного печива із заварним кремом від Євгена Клопотенка

п’ятниця, 15 жовтень 2021, 23:15

Кулінарний експерт поділився рецептом незвичайного українського печива з яблуками та заварного крему з ромашкою, передають Патріоти України. «Обожнюю яблука у всіх проявах, тому вирішив поділитися з вами десертом на їх основі. Будемо готувати гамулу — ...