Якщо вам набридли звичні домашні пиріжки, приготуйте популярні узбецькі смаколики – самсу. Її можна готувати з різноманітними начинками, від м'ясних до овочевих. Все залежить від ваших вподобань! За класичним рецептом самсу готують з бараниною та цибулею. Тісто для самси готують листкове або прісне, зазначають Патріоти України.
Якщо вам не довподоби начинка з баранини, оберіть яловичину, курятину або свинину. Також самса чудово смакує з сирною чи овочевою начинками.
Інгредієнти:
Приготування:
1. У великій чаші для міксера змішайте теплу воду, сіль, борошно та замісіть тісто. Скачайте його в кулю та загорніть в шар харчової плівки. Залишіть тісто "відпочити" на 30 хвилин.
2. Розкачайте тісто в тонкий шар та змастіть його розтопленим вершковим маслом.
3. Сформуйте тісто в рулет.
4. Розріжте рулет на 18 рівних частин, кожну з яких трішки приплюсніть рукою. Викладіть шматочки тіста на деко вкрите шаром харчового пергаменту, закрийте харчовою плівкою та відправте в морозилку на 30 хвилин.
5. Наріжте баранину дрібними кубиками та подрібніть цибулю. Змішайте ці інгредієнти для начинки та заправте спеціями.
6. Розкачайте заготовки з тіста колом, товщиною близько 1 міліметра. В центр тіста покладіть фарш та защипніть краї навхрест. У вас повинен сформуватися трикутник.
7. Викладіть самсу на деко швом донизу. Змастіть їх жовтком та посипте кунжутом й випікайте в духовці 30 хвилин. Оптимальна температура для випікання самси: 180 – 190 градусів.
8. Ваша самса готова. Смачного!
М’ясна начинка у вигляді фаршу відрізняється для різних страв, хоч багато хто вважає, що фарш із м’яса на пельмені, котлети, біляші однакова. Для того, щоб пельмені були соковиті, треба додавати цибулю. Але часто це не так, передають Патріоти України. ...
Зіпсувати картопляне пюре може кожен. Достатньо допустити одну з трьох помилок і ваша страва буде і не смачною, і не корисною. Запам’ятайте, що не можна робити під час варіння пюре, аби наступного разу картопля була смачною, передають Патріоти України....