Холодець - популярна в Україні страва, яку готують на свята. Зокрема на Новий рік та Різдво. Однак нерідко не всі господині справляються із завданням приготування страви, і холодець навідріз відмовляється застигати, передають Патріоти України.
Що ж робити? Досвідчені шеф-кухарі розповіли, як виправити ситуацію за допомогою одного простого способу.Холодець не застиг – що робити?
Холодець із ємностей потрібно перелити назад у каструлю і перекип'ятити - це потрібно для того, щоб блюдо точно не зіпсувалося і не скисло.
Загустити страву можна за допомогою желатину. Для цього на кожний літр продукту беремо 25 г порошку. У невеликій кількості теплої води (100 мл на 25 г) розводимо желатин, перемішуємо та залишаємо набухати 20 хвилин. Кількість води та желатину потрібно збільшити залежно від кількості холодця. Також для розведення желатину можна використовувати не воду, а нагрітий бульйон із блюда.
Набряклу суміш виливаємо в холодець, що охолонув приблизно до 60 градусів, ретельно перемішуємо і розливаємо страву назад по формах.
Варто зазначити, що желатин має певний смак, який вплине на кінцевий результат. Багато господарок не люблять використовувати цей продукт. Замість нього можна взяти агар-агар, але його знадобиться значно менше. Зазвичай у кулінарних рецептах зазначена пропорція 1 до 4, тобто 1 г агару дорівнює 4 г желатину – тобто 6,5 г агар-агару на 1 л холодця
Смажена картопля - проста страва, яку знають усі. Але навіть вона може вийти невдалою: бліда, без рум’яної скоринки, розвалюється при перевертанні і нагадує скоріше пюре. У чому ж причина, передають Патріоти України. 1. Ви вибираєте не той сорт картопл...
Солодощі можуть розповісти про нас більше, ніж ми думаємо. Зокрема - наші слабкості, передають Патріоти України. Який пончик ти вибираєш, коли хочеш побалувати себе? Твій вибір видає твої вразливі місця, приховані риси характеру і реакції, які ти часто...