Якщо сало жорстке і не жується: Що з нього можна зробити

Сало після засолювання іноді виходить досить твердим, незважаючи на перевірений рецепт. передають Патріоти України.

Якщо сало спочатку жорстке, зробити його м’яким у процесі засолювання досить важко, особливо це стосується «сухого» способу.

Подробиці

Деякі господині відварюють сало в лушпинні цибулі і замочують у підсоленій воді, щоб пом’якшити продукт, але досвід показує, що значно м’якшим сало все одно не буде.

Краще з твердого сала зробити закуску, ніж намагатися розм’якшити його.

Така «замазка» вам сподобається, якщо ви любите гострі страви з часником.

Приготування

Відварюємо сало протягом 10 хвилин після закипання.

Прокручуємо через м’ясорубку з часником.

На кілограм сала потрібно 5-6 зубчиків.

Додаємо дві ложки солі, якщо сало раніше не було посолене.

Перчимо, перемішуємо та розкладаємо по банкам.

Перекручене сало можна мазати на хліб і подавати як закуску до супів та борщів.

Забудьте про це! ТОП-5 міфів про каву, у які не варто вірити

четвер, 18 вересень 2025, 10:12

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї існує безліч міфів. Декілька поширених тверджень давно спростовані науковцями, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює Правда: кава містить воду, і помірне споживання не призводи...

Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

четвер, 18 вересень 2025, 9:15

Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України. Продукти, як...