Яку помилку роблять господині при додаванні часнику у плов

Нерідко в рецептах плова кухарі використовують неочищений часник. Причому вказують, що це і є правильний рецепт східної страви. Вважається, що так страва буде ароматніша, та й сам часник потім простіше викинути, передають Патріоти України.

Як правильно додати часник у плов

Чистити чи ні

З часником у плові можна сказати розігруються справжнісінькі пристрасті.

Мало того, що його треба якось правильно підготувати, то ще й знати, коли покласти.

Але саме неочищені зубчики надають готовому плову цей особливий аромат і смак.

Серед кулінарів-професіоналів є думка, що поклавши в плов очищені зубчики, їх можна просто зварити.

Такий плов, на думку експертів, автоматично перетворюється на рисову кашу з м’ясом, з претензіями на оригінал.

Як правильно «не чистити» часник

У своїй природній оболонці зубчики віддають плову весь свій аромат, але не додають зайвих нот варених овочів.

Не зіпсує смак страви одна головка часнику, яку очищають від лусочок і корінців.

Самі зубчики залишаються покритими верхнім шаром природної оболонки.

Зубчики «встромляють» у плов наприкінці приготування, трохи присипаючи зверху рисом.

Потім плов накривають кришкою, знімають з вогню і дають настоятися 15 хвилин, а перед подачею до столу часник витягують.

Смачного!

Яке м’ясо найшкідливіше для здоров’я: Дієтологи пояснили, чому варто обмежити його споживання

субота, 8 листопад 2025, 23:10

М’ясо - важливе джерело білка, заліза та вітамінів групи B, але не всі його види однаково корисні. Деякі сорти й способи приготування можуть підвищувати ризик серцевих захворювань, онкології та проблем із травленням, передають Патріоти України. Це — на...

А ви це знали? Чому не можна віджимати пакетик чаю

субота, 8 листопад 2025, 17:45

Заварюючи пакетик чаю, багато хто намотує нитку на ложку, щоб віджати його. Роблять це часто чисто автоматично, навіть не замислюючись - хтось не хоче, щоб добро пропадало, хтось - щоб підтікав пакет зі сміттям. Але так робити не варто, пише ukr.media,...