Який інгредієнт зробить квашену капусту дуже хрусткою - один секрет

Квашена капуста - це ідеальний гарнір до будь-якої страви. Овоч у такому вигляді не лише дуже смачний, але й надзвичайно поживний та корисний за умови, якщо в складі немає оцту. А для того, щоб текстура продукту була хрусткою та соковитою, потрібно додати один дуже простий інгредієнт, передають Патріоти України

Ідея приготування хрусткої квашеної капусти опублікована на сторінці фудблогерки Тетяни Юшиної (_tanyushina_) в Instagram. За цією технологією у розсіл додається мед.

Спосіб приготування квашеної капусти:

1. на 1 л води – 1,5 ст. л. солі

2. Довести до кипіння і охолодити до теплого стану.

3. Додати 1,5 ст. л. меду і розмішати, щоб розчинився.

4. Залишити, щоб повністю охолонув

5. Капусту нашинкувати. За бажанням додати моркву.

6. Викласти в посуд, в якому капуста буде кваситись, і щільно утрамбувати.7. Залити розсолом, прикрити і залишити на столі на 1,5-2,5 дні. Швидкість приготування залежить від того, наскільки тепло буде на вашій кухні. Через добу вже можна спробувати.

8. У процесі потрібно випускати гази, які утворюються, за допомогою будь-якої палички (тільки не металевої).

9. Готову капусту обов’язково поставити в холодильник.

10. Подавати з запашною олією і цибулею.

А ви це знали? Скільки води потрібно пити щодня і чому це важливо

четвер, 18 грудень 2025, 18:45

Людський організм більш як наполовину складається з води. Втрата навіть 1-2% рідини може впливати на самопочуття - з’являються втома, головний біль, знижується концентрація. Регулярне споживання води допомагає зберігати бадьорість, ясність мислення та ...

Розставлено крапки над "і": Холестерин в яйцях - наскільки він шкідливий насправді

четвер, 18 грудень 2025, 17:45

Курячі яйця, зварені некруто або підсмажені на сковороді, не становлять загрози для здоров’я. Улюблений сніданок безлічі людей на планеті не підіймає рівень холестерину. Результати дослідження було опубліковано в журналі The American Journal of Clinica...