Який інгредієнт зробить квашену капусту дуже хрусткою - один секрет

Квашена капуста - це ідеальний гарнір до будь-якої страви. Овоч у такому вигляді не лише дуже смачний, але й надзвичайно поживний та корисний за умови, якщо в складі немає оцту. А для того, щоб текстура продукту була хрусткою та соковитою, потрібно додати один дуже простий інгредієнт, передають Патріоти України

Ідея приготування хрусткої квашеної капусти опублікована на сторінці фудблогерки Тетяни Юшиної (_tanyushina_) в Instagram. За цією технологією у розсіл додається мед.

Спосіб приготування квашеної капусти:

1. на 1 л води – 1,5 ст. л. солі

2. Довести до кипіння і охолодити до теплого стану.

3. Додати 1,5 ст. л. меду і розмішати, щоб розчинився.

4. Залишити, щоб повністю охолонув

5. Капусту нашинкувати. За бажанням додати моркву.

6. Викласти в посуд, в якому капуста буде кваситись, і щільно утрамбувати.7. Залити розсолом, прикрити і залишити на столі на 1,5-2,5 дні. Швидкість приготування залежить від того, наскільки тепло буде на вашій кухні. Через добу вже можна спробувати.

8. У процесі потрібно випускати гази, які утворюються, за допомогою будь-якої палички (тільки не металевої).

9. Готову капусту обов’язково поставити в холодильник.

10. Подавати з запашною олією і цибулею.

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...