Тісто для пельменів та вареників має відрізнятися кількома важливими характеристиками. Йдеться про м’якість, міцність та еластичність. Необхідно добитися того, щоб тісто з легкістю розкочувалося, не рвалося і не розклеювалося. При дотриманні цих умов не виникне проблем із ліпленням страви та з витіканням начинки, передають Патріоти України.
Найцікавіше, що миттєво перетворити звичайне тісто на ідеальне може один інгредієнт. Це газована вода. Зрозуміло, не солодка, а мінеральна.
Потрібно взяти глибоку ємність і відправити в неї сире куряче яйце, чотири столові ложки рослинної олії та склянку мінеральної газованої води.
Масу, що вийшла, треба посолити. Досить половини чайної ложки хлориду натрію. Також потрібно додати аналогічний обсяг цукрового піску.
Після ретельного перемішування рідкої маси треба почати поступово всипати борошно. Усього знадобиться півкіло борошняного компонента. В результаті замішування вийде тісто, яке відрізняється ідеальною консистенцією.
Розкачати борошняну основу буде дуже легко. Створювати з неї пельмені та вареники – теж. Ліплення «вушок» з клейкого тіста здійснюватиметься без проблем.
Кулінар може бути впевнений: будь-яка начинка (м’ясна, овочева, фруктова, ягідна або сирна) залишиться всередині страви і під час ліплення, і під час варіння.
Причини появи білого нальоту на солоних огірках когось не хвилюють, інші не поспішають вживати заготівлю в їжу, передають Патріоти України. Якщо консервовані огірки мають такий наліт, скоріш за все при консервуванні були допущені помилки. Чи може огіро...
Ці сирні ватрушки ну дуже смачні і корисні! Начинка може бути будь-яка: хоч варення, хоч ягоди чи яблука. Дуже простий рецепт: мінімум зусиль, всього 20 хвилин у духовці і смачний ніжний десерт готовий, передають Патріоти України. Для приготування цих ...