Який простий інгредієнт допоможе надати котлетам пишності

Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України.

Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може трохи зіпсувати враження від котлет. Тому варто додати один простий продукт, який є практично на кожній кухні.

Про який секретний компонент йдеться

Якщо ви мрієте про неймовірну пишноту без додаткових відтінків смаку, то найкращим рішенням стануть звичайні вівсяні пластівці. Відомо, що вони відмінно збільшуються у розмірі, завдяки чому і самі котлети стають “пухкими” та апетитними.

У вівсяних пластівців є ще одна незаперечна перевага – вони мають нейтральний смак. Найкраще віддавати перевагу продукту швидкого приготування, який не вимагає попереднього варіння. Або також можна взяти пластівці, які потрібно варити, змоловши їх в кавомолці, не до стану борошна, а так щоб залишалися невеликі крупинки. Такі пластівці заливають молоком з будь-яким показником жирності і вичікують 15 хвилин.

Після них можна сміливо вводити до складу фаршу. До речі, при використанні вівсянки відпадає необхідність курячого яйця. На 700 г м’яса прийнято брати половину склянки вівсяних пластівців.

Справді корисні! П’ять консервованих продуктів, які варто додати до раціону

неділя, 16 листопад 2025, 23:10

Консерви часто недооцінюють, але обрані правильно, вони можуть бути швидким, поживним і економним рішенням для щоденного раціону. Експерти радять звертати увагу на склад: короткий список інгредієнтів, без доданого цукру, солі та штучних добавок, у влас...

Як варити бульйон, щоб він був прозорим і ароматним - три секретні способи

неділя, 16 листопад 2025, 19:11

Смачний домашній бульйон - це класика будь-якого столу. Хоча приготування здається простим, ідеальний бульйон вимагає уваги та правильного підбору інгредієнтів, передають Патріоти України. Основні правила:. Три способи приготування:. Бульйон можна пода...