Який рис вибрати для плову, щоб не став м’яким і не перетворився на кашу

Вибір найкращого рису для страв – непроста справа. Кожна людина має власні уподобання. Одним подобається ситна і жирна страва, інші воліють лише пісний плов, передають Патріоти України.

Найчастіше критерії оцінки рису такі:

  • розсипчастість, так як ідеальний плов не повинен бути схожим на кашу;
  • яскравість, чим яскравіший плов, тим краще страва;
  • насиченість смаку. Страва має бути ситна, жирна і насичена.

Тому для плову потрібно вибирати найміцніший прозорий сорт. Зерно має бути середньодовгим.

Не рекомендується брати для плову індійські або тайські сорти рису, які надто м’які та швидко розварюються. Такий рис точно перетвориться на кашу.

Круглі сорти, як правило, найклейкіші. Їх не слід використовувати для приготування страви. Для плову найкращий варіант – узбецький, італійський чи таджицький рис. Такий продукт готується довше, але в плові він залишиться розсипчастим та ароматним.

Що додати у воду, щоб зберегти колір буряків під час варіння

неділя, 25 травень 2025, 12:07

Дуже часто борщ не набуває того самого яскраво-червоного кольору, завдяки якому виглядає неймовірно апетитно. Аналогічна проблема нерідко дається взнаки і при приготуванні салатів з буряком. Так, вінегрет не завжди виявляється яскравим та строкатим. На...

Що кухарі додають у воду, щоб покращити смак вареної картоплі

неділя, 25 травень 2025, 11:12

Важко знайти простіший гарнір, ніж відварена картопля. З приготуванням цієї страви без проблем справляються навіть кулінари-початківці. Однак на виході не завжди виходить страва, яка влаштовує домочадців, передають Патріоти України. Іноді картопля не в...