Який секретний інгредієнт додати в сирну запіканку, щоб вона вийшла повітряною та ніжною

Ніжна сирна запіканка – це ідеальний сніданок для всієї родини. Для багатьох ця страва була улюбленою ще в дитинстві. Щоб приготувати смачну запіканку, як у дитсадку, важливо знати деякі нюанси, передають Патріоти України.

Достатньо додати в тісто для запіканки зовсім небагато молока, а перед випіканням змастити її зверху сметаною. Борошно до сирної запіканки додавати не потрібно. Вона лише зіпсує смак страви.

Ніжна сирна запіканка

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 800 г;
  • яйця – 3 штуки;
  • манна крупа – 160 г;
  • цукор – 160 г;
  • молоко – 80 мл;
  • вершкове масло – 80 г.

Яйця збиваємо із цукром до пухкої однорідної маси. Додаємо сир і збиваємо ще 3 хвилини.

Потім вливаємо в сир молоко і додаємо вершкове масло. Збиваємо усі інгредієнти для запіканки ще 3-5 хвилин. Накриваємо рушником та залишаємо на 30 хвилин.

За бажання в сирну запіканку можна додавати родзинки, цукати, цедру, кунжут... Проте всі ці інгредієнти обтяжують тісто і запіканка не вийде такою повітряною. Можна спробувати додати гарбузове або яблучне пюре до сиру, тоді запіканка матиме приємний смак та консистенцію.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо сирну масу. Зверху на запіканку рівномірно викладаємо сметану. Запікаємо страву за температури 180 градусів протягом 40 хвилин.

Це така смакота! Як приготувати соковиті рублені курячі котлети з грибами та сиром

середа, 24 квітень 2024, 11:08

Котлети з курятини часто виходять сухі та давкі. Але якщо з філе зробити не фарш, а дрібно порізати та додати грибочки й сир, то вийде неймовірно соковита страва. Спробуйте приготувати і цей рецепт стане одним з улюблених, передають Патріоти України. ...

Секрет досвідчених господинь! Як активоване вугілля рятує від неприємного запаху з раковини

середа, 24 квітень 2024, 10:59

Тема неприємного запаху, який поширюється всією квартирою і бере свій початок у встановленій на кухні раковині, вельми актуальна для багатьох господинь. Подібна неприємність може переслідувати домогосподарок навіть у тому разі, якщо вони ретельно догля...