Який секретний інгредієнт додати в сирну запіканку, щоб вона вийшла повітряною та ніжною

Ніжна сирна запіканка – це ідеальний сніданок для всієї родини. Для багатьох ця страва була улюбленою ще в дитинстві. Щоб приготувати смачну запіканку, як у дитсадку, важливо знати деякі нюанси, передають Патріоти України.

Достатньо додати в тісто для запіканки зовсім небагато молока, а перед випіканням змастити її зверху сметаною. Борошно до сирної запіканки додавати не потрібно. Вона лише зіпсує смак страви.

Ніжна сирна запіканка

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 800 г;
  • яйця – 3 штуки;
  • манна крупа – 160 г;
  • цукор – 160 г;
  • молоко – 80 мл;
  • вершкове масло – 80 г.

Яйця збиваємо із цукром до пухкої однорідної маси. Додаємо сир і збиваємо ще 3 хвилини.

Потім вливаємо в сир молоко і додаємо вершкове масло. Збиваємо усі інгредієнти для запіканки ще 3-5 хвилин. Накриваємо рушником та залишаємо на 30 хвилин.

За бажання в сирну запіканку можна додавати родзинки, цукати, цедру, кунжут... Проте всі ці інгредієнти обтяжують тісто і запіканка не вийде такою повітряною. Можна спробувати додати гарбузове або яблучне пюре до сиру, тоді запіканка матиме приємний смак та консистенцію.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо сирну масу. Зверху на запіканку рівномірно викладаємо сметану. Запікаємо страву за температури 180 градусів протягом 40 хвилин.

Смакота! Як приготувати відмінну смажену рибу зі скоринкою

неділя, 30 листопад 2025, 23:10

Смажена риба буде виглядати набагато апетитнішою у тому випадку, якщо вам вдасться приготувати її з апетитною скоринкою, передають Патріоти України. На жаль, це не завжди виходить через різні обставини. Але є секрети, які допоможуть досягти ідеального ...

Вчені розвінчали найбільший міф про каву, в який досі вірять мільйони

неділя, 30 листопад 2025, 17:30

Багато хто з нас починає ранок з чашки ароматної кави, переконані, що вона миттєво заряджає енергією. Але нове велике дослідження показує: цей популярний ранковий ритуал може не лише не додавати сил, а й навпаки - виснажувати організм. Те, що ми роками...