Який секретний інгредієнт додати в сирну запіканку, щоб вона вийшла повітряною та ніжною

Ніжна сирна запіканка – це ідеальний сніданок для всієї родини. Для багатьох ця страва була улюбленою ще в дитинстві. Щоб приготувати смачну запіканку, як у дитсадку, важливо знати деякі нюанси, передають Патріоти України.

Достатньо додати в тісто для запіканки зовсім небагато молока, а перед випіканням змастити її зверху сметаною. Борошно до сирної запіканки додавати не потрібно. Вона лише зіпсує смак страви.

Ніжна сирна запіканка

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 800 г;
  • яйця – 3 штуки;
  • манна крупа – 160 г;
  • цукор – 160 г;
  • молоко – 80 мл;
  • вершкове масло – 80 г.

Яйця збиваємо із цукром до пухкої однорідної маси. Додаємо сир і збиваємо ще 3 хвилини.

Потім вливаємо в сир молоко і додаємо вершкове масло. Збиваємо усі інгредієнти для запіканки ще 3-5 хвилин. Накриваємо рушником та залишаємо на 30 хвилин.

За бажання в сирну запіканку можна додавати родзинки, цукати, цедру, кунжут... Проте всі ці інгредієнти обтяжують тісто і запіканка не вийде такою повітряною. Можна спробувати додати гарбузове або яблучне пюре до сиру, тоді запіканка матиме приємний смак та консистенцію.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо сирну масу. Зверху на запіканку рівномірно викладаємо сметану. Запікаємо страву за температури 180 градусів протягом 40 хвилин.

Найсолодша хурма вже у магазинах: Як обрати та на що звертати увагу

п’ятниця, 5 грудень 2025, 9:57

Соковита, солодка та повна вітамінів - хурма стає все більш популярним фруктом у наших раціонах. Хоча виглядає екзотично, її сезон припадає саме на час, коли в магазинах закінчуються літні фрукти, передають Патріоти України. Грудень — пік сезону хурми....

Паштет на свята без метушні: Заморозьте його зараз і подайте, наче щойно з духовки!

п’ятниця, 5 грудень 2025, 8:14

Паштет - класика святкового столу, незалежно від того, чи готуєте ви його самі, чи купуєте готовий. Але інколи ми робимо більше, ніж здатні з’їсти. Добра новина: паштет чудово переносить заморожування - головне знати кілька правил, передають Патріоти У...