Який сир вибрати для сирників, щоб вони не розпадалися і були пишними - секрети приготування страви

Сирники - одна з найпопулярніших та улюблених страв на сніданок. У багатьох сирники не виходять ні з першого разу, ні з другого, незважаючи на всю простоту приготування. Справа в тому, що головний інгредієнт сирників - сир, потрібно ретельно вибирати, передають Патріоти України.

Він повинен бути в міру жирним і сухим.Ідеальним варіантом для сирників є сир Рікотта. Спробуйте приготувати хоч раз сирники з рикоттою в основі, і ви будете приємно вражені ніжною консистенцією цієї страви.

Сирники з рикоттою

Інгредієнти:

  • рікотта – 200 г;
  • борошно – 80 г;
  • яйце – 1 штука;
  • цукор – 2 ст. л.
  • олія для смаження.

Змішуємо в мисці яйце, рікотту, цукор та 50 г борошна. Перемішуємо усі інгредієнти ложкою. Формуємо кульки з тіста, обвалюємо їх в залишках борошна, а потім злегка плескаємо.

Розігріваємо сковороду з маслом і смажимо сирники по кілька хвилин з обох боків до золотистої скориночки.

Усередині сирники виходять дуже ніжними, як крем, а зверху - з хрусткою скоринкою. Подаємо сирники зі згущеним молоком, варенням, медом, мармеладом або сметаною за смаком. Смачного!

Буде золота! Чому знов очікують здорожчання гречки в Україні

субота, 1 листопад 2025, 12:42

Врожай гречки в Україні в 2025 році на 15% нижчий, ніж роком раніше, що не є проблемою для внутрішнього ринку, проте призведе до росту цін через ажіотажний попит, спровокований ЗМІ, заявив директор спілки "Борошномели України" Родіон Рибчинський, перед...

Є простий секрет! Як зупинити нічну тягу до їжі

субота, 1 листопад 2025, 9:49

Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...