Ялинка та їжачок: Рецепти двох оригінальних і смачних страв із грушами на новорічний стіл

Найкраще до груші підходить сир із пліснявою. Фото: svet.lari / instagram.com.

Зимою цитрусові буквально захоплюють весь простір, а тому на святкових столах побачити якісь фрукти, крім мандаринів та апельсинів, складно. Однак освіжити меню все ж таки можна і навіть варто, приготувавши, наприклад, незвичайний і, головне, презентабельний десерт або закуску з груші, зазначають Патріоти України.

Рецепт груші-ялинки

Інгредієнти:

  • груша
  • будь-який мікс листя салату
  • улюблені горіхи
  • м'який сир (найсмачніше - блакитний)
  • рідкий мед
  • спеції за смаком

Приготування:

Розріжте грушу на 3-4 рівні кільця, акуратно виріжте серцевину.

Горіхи, сир та зелень приправте улюбленими спеціями та медом.

Для подачі викладіть нижнє кільце груші та заправте його салатом, далі знову кільце - салат, і так до верхівки. Зверху полийте вашу "ялинку" медом і присипте горіхами або мікрогріном. Смачного!

Рецепт десерту груші-їжачка

Інгредієнти:

  • 1 груша
  • 3 ст.л. меду
  • 1 л води
  • 50 мл лікеру амарето
  • 1 ст.л. меленої кориці
  • велика крихта для панірування
  • грецькі горіхи
  • сир рокфор
  • сметана

Приготування

Очистіть грушу від шкірки і акуратно виріжте серцевину.

У сотейнику розчиніть у воді 2 ст.л. меду та корицю, дайте воді закипіти.

Відправте грушу в киплячу воду і варіть до легкої м'якості, потім дістаньте остигати. Важливо, щоби груша не переварилася.

Підсмажте панірувальні сухарі до золотистого кольору.

Змішайте сир з горіхами та 1 ст.л. меду, начиніть охололу грушу цією сумішшю. Потім обмажте її медом і обваляйте в сухарях.

Подавайте страву на сметані. Смачного!

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...

Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

субота, 22 лютий 2025, 17:05

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...