Яскрава й смачна закуска, яка сподобається усім: Фаршировані яйця Дід Мороз на святковий стіл

Фаршировані яйця. Фото: dj4jg/instagram.Закуски завжди прикрашають святковий стіл, роблячи його цікавішим, смачнішим і яскравішим. Фаршировані яйця у вигляді Діда Мороза безсумнівно доповнять новорічний стіл, а їхній вигляд зацікавить не лише дітей, а й дорослих, зазначають Патріоти України.

Фаршировані яйця Дід Мороз

Інгредієнти:

  • Яйце куряче — 4 шт.;
  • Плавлений сирок — 100 г;
  • Сир твердий — 50 г;
  • Часник — 1 зубчик;
  • Солодкий болгарський перець — 2 шт.;
  • Майонез — 1.5−2 ст. л.;
  • Сіль за смаком;
  • Чорний перець — за смаком;
  • Зерна граната для оздоблення;
  • Чорний або червоний перець для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо круто яйця. Опускаємо яйця в каструлю з холодною підсоленою водою та відправляємо на вогонь. З моменту закипання варимо 9−10 хвилин, потім швидко переміщуємо ємність під холодну проточну воду і залишаємо на 5 хвилин до охолодження.
  2. Знімаємо шкаралупу яєць. Розрізаємо їх на дві половини. Виймаємо жовтки в окрему миску.
  3. Тепер займемося приготуванням начинки. Твердий та плавлений сир подрібнюємо на середній тертці та переміщуємо у глибокий посуд.
  4. Жовтки подрібнюємо так само і переміщуємо до інших інгредієнтів.
  5. Очищаємо зубчик часнику, натираємо його на дрібній тертці та додаємо до тертих сирів. За смаком підсипаємо мелений перець, сіль, додаємо майонез.
  6. Фаршируємо сирною начинкою яєчні білки.
  7. Болгарський перець розрізаємо вздовж на 2 частини, очищаємо від насіння та промиваємо під проточною водою. Зрізаємо верхівку. Розрізаємо її на 2 половинки. Виходить шапочка у вигляді трикутника. Замість перцю можна взяти помідор. Прикладаємо вирізані шапки у верхній частині фаршованого яйця. Майонезом формуємо бороду.
  8. З перцю робимо очі та ніс. З решти сиру робимо бубони на шапку. Смачного!

Для прикраси закуски можна використати не тільки горошини перцю. Очі і ніс Діда Мороза можна зробити за допомогою інших продуктів: шматочків маслин, вареної моркви, чорносливу, родзинок, горіхів і яйцями з сиром. Цю закуску можна готувати з дітьми, піднімаючи і собі, і дитині настрій.

Джерело: НВ

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 18:45

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...

Перестаньте варити рис у воді: Новий метод робить його шалено смачним

неділя, 6 липень 2025, 17:30

Готувати ідеальний рис - справжній виклик навіть для досвідчених господинь. Але експертка розкрила простий трюк, який перетворить "нудну" страву на справжній смаколик, передають Патріоти України. Багато хто стикається з проблемами: рис може бути занадт...