Яскрава й смачна закуска, яка сподобається усім: Фаршировані яйця Дід Мороз на святковий стіл

Фаршировані яйця. Фото: dj4jg/instagram.Закуски завжди прикрашають святковий стіл, роблячи його цікавішим, смачнішим і яскравішим. Фаршировані яйця у вигляді Діда Мороза безсумнівно доповнять новорічний стіл, а їхній вигляд зацікавить не лише дітей, а й дорослих, зазначають Патріоти України.

Фаршировані яйця Дід Мороз

Інгредієнти:

  • Яйце куряче — 4 шт.;
  • Плавлений сирок — 100 г;
  • Сир твердий — 50 г;
  • Часник — 1 зубчик;
  • Солодкий болгарський перець — 2 шт.;
  • Майонез — 1.5−2 ст. л.;
  • Сіль за смаком;
  • Чорний перець — за смаком;
  • Зерна граната для оздоблення;
  • Чорний або червоний перець для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо круто яйця. Опускаємо яйця в каструлю з холодною підсоленою водою та відправляємо на вогонь. З моменту закипання варимо 9−10 хвилин, потім швидко переміщуємо ємність під холодну проточну воду і залишаємо на 5 хвилин до охолодження.
  2. Знімаємо шкаралупу яєць. Розрізаємо їх на дві половини. Виймаємо жовтки в окрему миску.
  3. Тепер займемося приготуванням начинки. Твердий та плавлений сир подрібнюємо на середній тертці та переміщуємо у глибокий посуд.
  4. Жовтки подрібнюємо так само і переміщуємо до інших інгредієнтів.
  5. Очищаємо зубчик часнику, натираємо його на дрібній тертці та додаємо до тертих сирів. За смаком підсипаємо мелений перець, сіль, додаємо майонез.
  6. Фаршируємо сирною начинкою яєчні білки.
  7. Болгарський перець розрізаємо вздовж на 2 частини, очищаємо від насіння та промиваємо під проточною водою. Зрізаємо верхівку. Розрізаємо її на 2 половинки. Виходить шапочка у вигляді трикутника. Замість перцю можна взяти помідор. Прикладаємо вирізані шапки у верхній частині фаршованого яйця. Майонезом формуємо бороду.
  8. З перцю робимо очі та ніс. З решти сиру робимо бубони на шапку. Смачного!

Для прикраси закуски можна використати не тільки горошини перцю. Очі і ніс Діда Мороза можна зробити за допомогою інших продуктів: шматочків маслин, вареної моркви, чорносливу, родзинок, горіхів і яйцями з сиром. Цю закуску можна готувати з дітьми, піднімаючи і собі, і дитині настрій.

Джерело: НВ

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...