Закуски завжди прикрашають святковий стіл, роблячи його цікавішим, смачнішим і яскравішим. Фаршировані яйця у вигляді Діда Мороза безсумнівно доповнять новорічний стіл, а їхній вигляд зацікавить не лише дітей, а й дорослих, зазначають Патріоти України.
Фаршировані яйця Дід Мороз
Інгредієнти:
- Яйце куряче — 4 шт.;
- Плавлений сирок — 100 г;
- Сир твердий — 50 г;
- Часник — 1 зубчик;
- Солодкий болгарський перець — 2 шт.;
- Майонез — 1.5−2 ст. л.;
- Сіль за смаком;
- Чорний перець — за смаком;
- Зерна граната для оздоблення;
- Чорний або червоний перець для прикраси.
Спосіб приготування:
- Відварюємо круто яйця. Опускаємо яйця в каструлю з холодною підсоленою водою та відправляємо на вогонь. З моменту закипання варимо 9−10 хвилин, потім швидко переміщуємо ємність під холодну проточну воду і залишаємо на 5 хвилин до охолодження.
- Знімаємо шкаралупу яєць. Розрізаємо їх на дві половини. Виймаємо жовтки в окрему миску.
- Тепер займемося приготуванням начинки. Твердий та плавлений сир подрібнюємо на середній тертці та переміщуємо у глибокий посуд.
- Жовтки подрібнюємо так само і переміщуємо до інших інгредієнтів.
- Очищаємо зубчик часнику, натираємо його на дрібній тертці та додаємо до тертих сирів. За смаком підсипаємо мелений перець, сіль, додаємо майонез.
- Фаршируємо сирною начинкою яєчні білки.
- Болгарський перець розрізаємо вздовж на 2 частини, очищаємо від насіння та промиваємо під проточною водою. Зрізаємо верхівку. Розрізаємо її на 2 половинки. Виходить шапочка у вигляді трикутника. Замість перцю можна взяти помідор. Прикладаємо вирізані шапки у верхній частині фаршованого яйця. Майонезом формуємо бороду.
- З перцю робимо очі та ніс. З решти сиру робимо бубони на шапку. Смачного!
Для прикраси закуски можна використати не тільки горошини перцю. Очі і ніс Діда Мороза можна зробити за допомогою інших продуктів: шматочків маслин, вареної моркви, чорносливу, родзинок, горіхів і яйцями з сиром. Цю закуску можна готувати з дітьми, піднімаючи і собі, і дитині настрій.
Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...
Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...