Ідеальна для сімейної вечері: Рецепт апетитної курочки з апельсинами, імбирем та медом

Курка, запечена з медом, імбирем та апельсинами, стане коронною стравою на великому домашньому бенкеті до дня народження чи іншого родинного свята. Якнайкраще доповнять курочку страви з картоплі та свіжі овочеві салати, радять Патріоти України.

Рецепт курки, запеченої з апельсинами, медом та імбирем

  • Час: 2 години
  • Порції: 6 – 8

Інгредієнти:


Приготування:

  • Апельсини почистіть від шкірки, попередньо відрізавши від одного половинку, та видаліть з них білі плівки.
  • Наріжте апельсини кружальцями.
  • Змастіть курячу тушку олією й натріть улюбленими спеціями, сіллю та меленим чорним перцем.
  • Розігрійте духовку до 200 градусів.
  • Викладіть на дно деко кружальця апельсинів, а на них – курку.
  • Відправте все запікатися на 40 хвилин.
  • З половинки апельсина вичавіть до глибокої тарілки сік. Додайте натертий імбир, мед, улюблені спеції та перемішайте.
  • Дістаньте курку з духовки й обережно переверніть на інший бік.
  • Змастіть тушку сумішшю апельсинового соку, меду та спецій і знову відправте до духовки на 60 – 80 хвилин.
  • Готову курку вийміть з духовки, перекладіть на таріль разом із карамелізованими апельсинами.
  • Подавайте курочку, нарізавши її на порційні шматки й рясно поливши соусом, що залишився в деко.
  • Смачного!

Дешево і дуже смачно! Намазка зі смаком червоної ікри з простих інгредієнтів

середа, 26 листопад 2025, 6:45

Бажаєте здивувати близьких? Приготуйте намазку за рецептом кулінарки Елли Іванової, яким вона поділилася з читачами "Фактів", передають Патріоти України. Поцікавтеся у рідних, які їхні враження. Адже кожна людина має свій смак і свою думку. Якщо намазк...

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...