Ідеальна для сімейної вечері: Рецепт апетитної курочки з апельсинами, імбирем та медом

Курка, запечена з медом, імбирем та апельсинами, стане коронною стравою на великому домашньому бенкеті до дня народження чи іншого родинного свята. Якнайкраще доповнять курочку страви з картоплі та свіжі овочеві салати, радять Патріоти України.

Рецепт курки, запеченої з апельсинами, медом та імбирем

  • Час: 2 години
  • Порції: 6 – 8

Інгредієнти:


Приготування:

  • Апельсини почистіть від шкірки, попередньо відрізавши від одного половинку, та видаліть з них білі плівки.
  • Наріжте апельсини кружальцями.
  • Змастіть курячу тушку олією й натріть улюбленими спеціями, сіллю та меленим чорним перцем.
  • Розігрійте духовку до 200 градусів.
  • Викладіть на дно деко кружальця апельсинів, а на них – курку.
  • Відправте все запікатися на 40 хвилин.
  • З половинки апельсина вичавіть до глибокої тарілки сік. Додайте натертий імбир, мед, улюблені спеції та перемішайте.
  • Дістаньте курку з духовки й обережно переверніть на інший бік.
  • Змастіть тушку сумішшю апельсинового соку, меду та спецій і знову відправте до духовки на 60 – 80 хвилин.
  • Готову курку вийміть з духовки, перекладіть на таріль разом із карамелізованими апельсинами.
  • Подавайте курочку, нарізавши її на порційні шматки й рясно поливши соусом, що залишився в деко.
  • Смачного!

Як зробити, щоб відкрите молоко не скиснуло навіть через 10 днів

п’ятниця, 31 січень 2025, 10:14

Ця хитрість збільшить термін зберігання і магазинного, і фермерського молока терміном до 10 днів, передають Патріоти України. Фермери вигадали нескладний трюк, який у них перейняли кондитери та економні господині. Сире молоко 48 годин не втрачає смаку ...

Секрет господинь! Що можна додати у фарш, щоб було вдічі більше котлет

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:14

Ні в якому разі не думайте, що котлетам треба лише м’ясо і що, чим більше фаршу, тим краще. Додаткові інгредієнти не зроблять вашу страву більш дешевою на смак і тим більш менш смачною, передають Патріоти України. Досвідчені господині радять додавати д...