Ідеальна і для звичайної вечері, і на святковий стіл: Рецепт смачної запеченої скумбрії в пікантному соусі

Перед запіканням рибу потрібно маринувати. Фото: nid_h2 / instagram.com.Скумбрія — одна з найдоступніших риб, проте водночас вона може бути і однією з найсмачніших. Ця риба хороша тим, що добре підходить і до будь-якого гарніру як основна страва, і до закусок у холодному вигляді. Пікантний соус і маринад насичує скумбрію смаками, надаючи їй гарну скоринку та копчені нотки. Таку страву можна готувати як на буденну вечерю, так і на святковий стіл, зазначають Патріоти України.

Рецепт запеченої скумбрії

Інгредієнти:

  • Скумбрія - 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 шт.
  • Хрін – 2 ч.л.
  • Гірчиця – 2 ч.л.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Соєвий соус – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком

Приготування:

Відріжте голови і хвости в риб, розріжте черево і дістаньте нутрощі. Промийте рибу та наріжте на шматочки по 2-3 см.

Для маринаду змішайте соєвий соус, сметану, гірчицю та хрін. Додайте за смаком сіль і розмішайте.

Замаринуйте рибу в глибокій мисці, додайте до неї нарізану кільцями цибулю, накрийте кришкою і залиште на годину.

Змастіть форму для запікання олією, на дно викладіть цибулю. Рівномірно розкладіть рибу зверху і залийте все маринадом, що залишився.

Запікайте рибу 30 хвилин при температурі 200°C. Смачного!

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...