Ідеальна і для звичайної вечері, і на святковий стіл: Рецепт смачної запеченої скумбрії в пікантному соусі

Перед запіканням рибу потрібно маринувати. Фото: nid_h2 / instagram.com.Скумбрія — одна з найдоступніших риб, проте водночас вона може бути і однією з найсмачніших. Ця риба хороша тим, що добре підходить і до будь-якого гарніру як основна страва, і до закусок у холодному вигляді. Пікантний соус і маринад насичує скумбрію смаками, надаючи їй гарну скоринку та копчені нотки. Таку страву можна готувати як на буденну вечерю, так і на святковий стіл, зазначають Патріоти України.

Рецепт запеченої скумбрії

Інгредієнти:

  • Скумбрія - 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 шт.
  • Хрін – 2 ч.л.
  • Гірчиця – 2 ч.л.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Соєвий соус – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком

Приготування:

Відріжте голови і хвости в риб, розріжте черево і дістаньте нутрощі. Промийте рибу та наріжте на шматочки по 2-3 см.

Для маринаду змішайте соєвий соус, сметану, гірчицю та хрін. Додайте за смаком сіль і розмішайте.

Замаринуйте рибу в глибокій мисці, додайте до неї нарізану кільцями цибулю, накрийте кришкою і залиште на годину.

Змастіть форму для запікання олією, на дно викладіть цибулю. Рівномірно розкладіть рибу зверху і залийте все маринадом, що залишився.

Запікайте рибу 30 хвилин при температурі 200°C. Смачного!

Оцінять всі! Як на сковороді приготувати смачну альтернативу піци за 10 хвилин

неділя, 15 червень 2025, 19:07

За цим рецептом можна приготувати відкритий пиріг на сковороді. Рецепт стане в нагоді на той випадок, коли дуже хочеться чимось ситним перекусити, а в холодильнику є тільки найпростіші продукти і часу на приготування не так багато, передають Патріоти У...

А ви це знали? Що буде з організмом, якщо їсти гречку щодня

неділя, 15 червень 2025, 17:35

Якщо їсти гречку щодня, організм отримає як користь, так і можливі ризики, залежно від кількості, способу приготування та загального раціону, передають Патріоти України. Висновок: Їсти гречку щодня — не шкідливо, якщо вона є частиною збалансованого ра...