Ідеальна осіння випічка: Рецепт хрусткого шоколадного рулету з дріжджового тіста

Існує багато цікавих рецептів випічки з шоколадом, але ця особлива. Блогерка Яна Станішевська поділилася з читачами особливим рецептом шоколадного рулета-кранча, який точно закохає вас з першого шматочка, передають Патріоти України.

Рецепт шоколадного кранчу

  • Час: 60 – 80 хвилин
  • Порції: 6

Інгредієнти:


Приготування:

  • З'єднайте всі сухі інгредієнти та ретельно перемішайте.
  • Влийте молоко та додайте яйце – перемішайте.
  • В три етапи додайте до тіста вершкове масло та вимішуйте по 5 хвилин до однорідної консистенції.
  • Сформуйте з тіста кулю, накрийте його шаром харчової плівки та відправте в тепле місце для збільшення в об'ємі (1 – 2 години).
  • Розділіть тісто на дві частини, розкачайте в пласт та щедро змастіть шоколадною пастою.
  • Скрутіть тісто в тугий рулет та розріжте так, щоб начинка "відкрилася" на ззовні.
  • Переплетіть тісто в джгут починаючи з середини та надайте йому форми віночка. Щільно закріпіть краї кранча. "Я викладаю одразу два кранчі. Один загортаю в середину іншого", – додала авторка.
  • Викладіть кранч на деко вкрите пергаментом. Залишіть його на 15 хвилин в теплому місці "відпочити".
  • Змастіть кранч жовтком та випікайте в духовці розігрітій до 180 градусів 35 – 40 хвилин.
  • Випічка готова. Смачного!

Чому смажена картопля виходить бліда і розвалюється на сковорідці - поширені помилки господинь

понеділок, 30 червень 2025, 16:44

Смажена картопля - проста страва, яку знають усі. Але навіть вона може вийти невдалою: бліда, без рум’яної скоринки, розвалюється при перевертанні і нагадує скоріше пюре. У чому ж причина, передають Патріоти України. 1. Ви вибираєте не той сорт картопл...

Психотест на пончики: Обери свій улюблений смак - і дізнайся, яка твоя головна слабкість

понеділок, 30 червень 2025, 12:12

Солодощі можуть розповісти про нас більше, ніж ми думаємо. Зокрема - наші слабкості, передають Патріоти України. Який пончик ти вибираєш, коли хочеш побалувати себе? Твій вибір видає твої вразливі місця, приховані риси характеру і реакції, які ти часто...