Ідеальна осіння випічка: Рецепт хрусткого шоколадного рулету з дріжджового тіста

Існує багато цікавих рецептів випічки з шоколадом, але ця особлива. Блогерка Яна Станішевська поділилася з читачами особливим рецептом шоколадного рулета-кранча, який точно закохає вас з першого шматочка, передають Патріоти України.

Рецепт шоколадного кранчу

  • Час: 60 – 80 хвилин
  • Порції: 6

Інгредієнти:


Приготування:

  • З'єднайте всі сухі інгредієнти та ретельно перемішайте.
  • Влийте молоко та додайте яйце – перемішайте.
  • В три етапи додайте до тіста вершкове масло та вимішуйте по 5 хвилин до однорідної консистенції.
  • Сформуйте з тіста кулю, накрийте його шаром харчової плівки та відправте в тепле місце для збільшення в об'ємі (1 – 2 години).
  • Розділіть тісто на дві частини, розкачайте в пласт та щедро змастіть шоколадною пастою.
  • Скрутіть тісто в тугий рулет та розріжте так, щоб начинка "відкрилася" на ззовні.
  • Переплетіть тісто в джгут починаючи з середини та надайте йому форми віночка. Щільно закріпіть краї кранча. "Я викладаю одразу два кранчі. Один загортаю в середину іншого", – додала авторка.
  • Викладіть кранч на деко вкрите пергаментом. Залишіть його на 15 хвилин в теплому місці "відпочити".
  • Змастіть кранч жовтком та випікайте в духовці розігрітій до 180 градусів 35 – 40 хвилин.
  • Випічка готова. Смачного!

Є секрет! Яку крупу додати у грибний суп, щоб було смачніше

понеділок, 24 лютий 2025, 9:15

Смак, консистенція та аромат грибного супу багато в чому залежить від крупи. У грибний суп прийнято додавати манку, перловку, пшоно чи рис, передають Патріоти України. Ці види круп поєднуються з будь-якими грибами – і печерицями, і гливами, і будь-яким...

Є секрет! Як розм’якшити заморожене вершкове масло за кілька хвилин

понеділок, 24 лютий 2025, 8:12

Відомо, що заморожене вершкове масло досить довго розтає, передають Патріоти України. Якщо ж ви поспішаєте, бажаючи приступити до приготування випічки або бутербродів, то у вас немає зайвої години на очікування. Тому можна використати хитрі способи, як...