Ідеальна осіння випічка: Рецепт хрусткого шоколадного рулету з дріжджового тіста

Існує багато цікавих рецептів випічки з шоколадом, але ця особлива. Блогерка Яна Станішевська поділилася з читачами особливим рецептом шоколадного рулета-кранча, який точно закохає вас з першого шматочка, передають Патріоти України.

Рецепт шоколадного кранчу

  • Час: 60 – 80 хвилин
  • Порції: 6

Інгредієнти:


Приготування:

  • З'єднайте всі сухі інгредієнти та ретельно перемішайте.
  • Влийте молоко та додайте яйце – перемішайте.
  • В три етапи додайте до тіста вершкове масло та вимішуйте по 5 хвилин до однорідної консистенції.
  • Сформуйте з тіста кулю, накрийте його шаром харчової плівки та відправте в тепле місце для збільшення в об'ємі (1 – 2 години).
  • Розділіть тісто на дві частини, розкачайте в пласт та щедро змастіть шоколадною пастою.
  • Скрутіть тісто в тугий рулет та розріжте так, щоб начинка "відкрилася" на ззовні.
  • Переплетіть тісто в джгут починаючи з середини та надайте йому форми віночка. Щільно закріпіть краї кранча. "Я викладаю одразу два кранчі. Один загортаю в середину іншого", – додала авторка.
  • Викладіть кранч на деко вкрите пергаментом. Залишіть його на 15 хвилин в теплому місці "відпочити".
  • Змастіть кранч жовтком та випікайте в духовці розігрітій до 180 градусів 35 – 40 хвилин.
  • Випічка готова. Смачного!

Розставлено крапки над "і": У яку воду треба класти яйця для варіння — холодну чи гарячу

понеділок, 22 грудень 2025, 17:56

Здавалося б, варіння яєць - одна з найпростіших кулінарних задач. Проте навіть тут виникають суперечки: одні кладуть яйця в холодну воду, інші - у киплячу. Та насправді, від цього залежить не лише зручність очищення шкаралупи, а й текстура білка та жов...

Не робіть помилок! Чому сирники розпадаються і горять

понеділок, 22 грудень 2025, 16:30

Сирники здаються простою стравою, але на практиці часто виходять далекими від ідеалу. Вони можуть розтікатися на сковорідці, підгоряти зовні й залишатися сирими всередині. Найчастіше проблема не в рецепті, а в дрібних помилках під час приготування. Сам...