Ідеальна пропорція: Скільки рису та м’яса має бути в голубцях

Не кожний кулінар погодиться з тим, що голубці-напівфабрикати з кулінарії можуть стати повноцінною заміною домашньої кухні. Проте возитися з цією стравою у сучасних господарок не так вже й багато часу, до того ж, крім як з капустою, можна не вгадати з фаршем, і тоді голубці зникли, передають Патріоти України.

Розкажемо, як приготувати смачні голубці, які не нагадуватимуть рис із капустою.

Подробиці

Смачні голубці – це правильно вибрана та підготовлена капуста, а також майстерно замішаний фарш із дотриманням усіх пропорцій. Поговоримо про це.

Виявляється, наскільки голубці вийдуть соковитими, залежить зовсім не від кількості підливи, а від кількості рису у фарші.

Щоб догодити домочадцям, замішуйте фарш, дотримуючись наступної пропорції:

  • 70% фаршу
  • 30% рису.

Іншими словами, якщо у вас є один кілограм м’яса, його потрібно розбавити 220 г рисової крупи.

Пам’ятайте, що рис під час приготування розбухає, а тому навіть якщо вам здалося, що крупи недостатньо, більше не додавайте.

Крім того, для начинки голубців краще вибирайте кругле зерно, а ось подрібнений рис може перетворити страву на кашу.

Небезпечні напої для мозку: Експерти б’ють на сполох

четвер, 25 грудень 2025, 5:40

Регулярне вживання газованих напоїв, навіть без цукру, може підвищити ризик депресії та погіршити фізичне здоров’я. Особливо обережними мають бути жінки через підвищену чутливість до змін мікробіома, передають Патріоти України.

Ніколи не поєднуйте картоплю з цими продуктами! Вони можуть серйозно зашкодити вашому шлунку

середа, 24 грудень 2025, 23:10

Картопля - корисна, ситна та низькокалорійна, але неправильне поєднання з іншими продуктами може перетворити її на справжню травну бомбу. Експерти дієтологи попереджають: деякі комбінації викликають важкість у шлунку, сонливість та втому, передають Пат...