Ідеальна страва на час блекауту: Рецепт м’ясних консервів з овочами та рисом

м'ясні консерви

За словами кулінарки Любові Головач-Грициної, така тушкованка стане чудовим варіантом, коли світла довго не буде у ваших оселях. Можна вживати самостійно, або ж додавати як гарнір до інших страв.

«На 1 л банку беремо 9 ст. л. рису, промиваємо, на 10 хв заливаємо кропом, зціджуємо. 300 г м'яса (яловичина або свинина) стушкувати на 2 ст. л. олії з морквою та цибулею. Посолити, поперчити за смаком. На дно банки викласти 3 ст. л. рису, м'ясо, рис, м'ясо, рис. Поверх 1 ч. л. солі і заливаємо киплячою водою на 2 см вище рису».

Дно каструлі вистилаємо кількома шарами рушника, складаємо банки і в каструлю заливаємо воду на ¾ висоти банки. По потребі воду доливаємо.

«Перший день стерилізуємо 3 години з моменту закипання, стишуючи температуру у каструлі до легко булькання. Охолонути залишаємо у каструлі. Через 24 години стерилізуємо 1,5 години. Ще через 24 години 40 хвилин. Закатуємо. Залишаємо охолонути. Зберігаємо в холодному темному місці».

Смакота! Свиняча грудинка у соєвому соусі для святкового столу або просто на бутерброди

п’ятниця, 1 серпень 2025, 22:07

Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...

Здорове серце без таблеток! Названо продукти, які знижують тиск і холестерин

п’ятниця, 1 серпень 2025, 12:35

Щороку серцево-судинні захворювання забирають життя тисяч українців. І хоча генетика відіграє свою роль, спосіб життя та раціон - фактори, які ми можемо контролювати. Правильне харчування здатне знизити ризик хвороб серця без медикаментів. Особливо важ...