
За словами кулінарки Любові Головач-Грициної, така тушкованка стане чудовим варіантом, коли світла довго не буде у ваших оселях. Можна вживати самостійно, або ж додавати як гарнір до інших страв.
«На 1 л банку беремо 9 ст. л. рису, промиваємо, на 10 хв заливаємо кропом, зціджуємо. 300 г м'яса (яловичина або свинина) стушкувати на 2 ст. л. олії з морквою та цибулею. Посолити, поперчити за смаком. На дно банки викласти 3 ст. л. рису, м'ясо, рис, м'ясо, рис. Поверх 1 ч. л. солі і заливаємо киплячою водою на 2 см вище рису».
Дно каструлі вистилаємо кількома шарами рушника, складаємо банки і в каструлю заливаємо воду на ¾ висоти банки. По потребі воду доливаємо.
«Перший день стерилізуємо 3 години з моменту закипання, стишуючи температуру у каструлі до легко булькання. Охолонути залишаємо у каструлі. Через 24 години стерилізуємо 1,5 години. Ще через 24 години 40 хвилин. Закатуємо. Залишаємо охолонути. Зберігаємо в холодному темному місці».
Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...
Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...