Ідеальна вечеря! Соковита курка з овочами і гречкою, запечена в духовці

Соковита курка з овочами і гречкою, запечена в духовці - справжня палочка-виручалочка, коли необхідно швидко приготувати смачний обід, зазначають Патріоти України.

Без особливих зусиль і при мінімальній витраті часу і сил виходить повноцінний комплексний обід. Розсипчаста гречана каша, ароматні овочі і ніжне куряче м’ясо настільки смачні, що припадуть до душі всім членам вашої сім’ї. Ну що, приступаємо до приготування?

Склад продуктів

  • 300 грам гречаної крупи;
  • 600 мілілітрів води;
  • одна велика морква;
  • одна головка ріпчаста цибуля;
  • один зубчик часнику;
  • 200 грам свіжих грибів;
  • 6 курячих гомілок;
  • майонез – до смаку;
  • сіль, чорний молоти перець і карі – за смаком.

Покроковий процес приготування

Спочатку необхідно замаринувати куряче м’ясо (у мене гомілки, але можна використовувати і інше). Куряче м’ясо промиваємо, перекладаємо в миску, солимо і перчимо до смаку, додаємо спеції (у мене карі – ідеальна приправа до курки) і майонез.

Порада. Я завжди використовую домашній майонез. Якщо ви зовсім не вживаєте майонез, то замініть його на суміш гірчиці і соєвого соусу.

Зубчик часнику очищаємо і нарізаємо як можна дрібніше (можна пропустити через прес або натерти на дрібній тертці).

Відправляємо його в миску з м’ясом і все ретельно перемішуємо. Залишаємо м’ясо маринуватися, а самі в цей час підготуємо решту інгредієнтів.

Промиту і очищену моркву натираємо на грубій терці.

Одну головку ріпчастої цибулі (середнього розміру) очищаємо від лушпиння і дуже дрібно нарізаємо.

Будь-які свіжі гриби (у мене гливи) теж спочатку ретельно промиваємо, а потім нарізаємо на шматочки середнього розміру.

На сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо її і викладаємо гриби.

Після того, як гриби злегка обсмажаться, викладаємо в сковороду подрібнені цибулю і моркву.

Обсмажуємо все разом до готовності. В самому кінці солимо і перчимо до смаку. Можна також додати майоран – гриби дуже люблять цю траву.

У форму для запікання викладаємо добре промиту гречану крупу, додаємо в неї обсмажені з овочами гриби, заливаємо все кип’ятком.

Зверху розкладаємо шматочки маринованої курки.

Відправляємо форму з гречкою і м’ясом в холодну духовку, включаємо розігрів на 190 градусів.

Час запікання – 40-60 хвилин, але все залежить від особливостей вашої духовку.

Потім вогонь вимикаємо, а форму залишаємо ще на 20 хвилин, щоб гречка дійшла до готовності.

Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо на стіл. Смачного!

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...

Ви будете здивовані! Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

четвер, 28 березень 2024, 15:13

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...