Ідеальна вечеря! Соковита курка з овочами і гречкою, запечена в духовці

Соковита курка з овочами і гречкою, запечена в духовці - справжня палочка-виручалочка, коли необхідно швидко приготувати смачний обід, зазначають Патріоти України.

Без особливих зусиль і при мінімальній витраті часу і сил виходить повноцінний комплексний обід. Розсипчаста гречана каша, ароматні овочі і ніжне куряче м’ясо настільки смачні, що припадуть до душі всім членам вашої сім’ї. Ну що, приступаємо до приготування?

Склад продуктів

  • 300 грам гречаної крупи;
  • 600 мілілітрів води;
  • одна велика морква;
  • одна головка ріпчаста цибуля;
  • один зубчик часнику;
  • 200 грам свіжих грибів;
  • 6 курячих гомілок;
  • майонез – до смаку;
  • сіль, чорний молоти перець і карі – за смаком.

Покроковий процес приготування

Спочатку необхідно замаринувати куряче м’ясо (у мене гомілки, але можна використовувати і інше). Куряче м’ясо промиваємо, перекладаємо в миску, солимо і перчимо до смаку, додаємо спеції (у мене карі – ідеальна приправа до курки) і майонез.

Порада. Я завжди використовую домашній майонез. Якщо ви зовсім не вживаєте майонез, то замініть його на суміш гірчиці і соєвого соусу.

Зубчик часнику очищаємо і нарізаємо як можна дрібніше (можна пропустити через прес або натерти на дрібній тертці).

Відправляємо його в миску з м’ясом і все ретельно перемішуємо. Залишаємо м’ясо маринуватися, а самі в цей час підготуємо решту інгредієнтів.

Промиту і очищену моркву натираємо на грубій терці.

Одну головку ріпчастої цибулі (середнього розміру) очищаємо від лушпиння і дуже дрібно нарізаємо.

Будь-які свіжі гриби (у мене гливи) теж спочатку ретельно промиваємо, а потім нарізаємо на шматочки середнього розміру.

На сковороду наливаємо трохи олії, розігріваємо її і викладаємо гриби.

Після того, як гриби злегка обсмажаться, викладаємо в сковороду подрібнені цибулю і моркву.

Обсмажуємо все разом до готовності. В самому кінці солимо і перчимо до смаку. Можна також додати майоран – гриби дуже люблять цю траву.

У форму для запікання викладаємо добре промиту гречану крупу, додаємо в неї обсмажені з овочами гриби, заливаємо все кип’ятком.

Зверху розкладаємо шматочки маринованої курки.

Відправляємо форму з гречкою і м’ясом в холодну духовку, включаємо розігрів на 190 градусів.

Час запікання – 40-60 хвилин, але все залежить від особливостей вашої духовку.

Потім вогонь вимикаємо, а форму залишаємо ще на 20 хвилин, щоб гречка дійшла до готовності.

Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо на стіл. Смачного!

Розставлено крапки над "і": Експерти розповіли, чи важливо включати супи до раціону

неділя, 24 листопад 2024, 23:10

Про те, наскільки важливо регулярно їсти супи, ми чуємо з самого дитинства. І це справді так. Включення «перших страв» до раціону дійсно може принести користь здоров’ю, забезпечивши організм безліччю необхідних речовин. Крім того, регулярне вживання су...

Такого ви точно не знали! Лайфхаки, як зі звичайної страви зробити кулінарний "шедевр"

неділя, 24 листопад 2024, 17:08

М’ясо – універсальний продукт, який чудово вписується у сніданок, обід чи вечерю. Поспіхом запечений стейк або засмажені котлети теж з’їдаються, але якщо застосувати пару хитрощів, то вони стануть у рази смачнішими: