Ідеальне поєднання смаків: Клопотенко поділився простим рецептом чізкейку із грейпфрутом

"Ніжний сирний чізкейк – ідеальний десерт для будь-якого святкового столу. Рецептів чизкейка існує дуже багато", - написав кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Я хочу поділитися своїм рецептом, як завжди, нічого складного в ньому немає, все максимально просто. А ще я вирішив трохи вдосконалити десерт і приготував чізкейк із грейпфрутом. Грейпфрут ідеально відтіняє ніжний смак десерту, неодмінно спробуйте.

Інгредієнти:

500 г сир (жирність обирайте на свій смак)

200 мл йогурт (без наповнювачів)

150 г цукор

10 г желатин (гранульований)

50 мл вода

250 г вівсяне печиво

100 г вершкове масло

Для прикраси:

1 шт. грейпфрут

2 ст. л. цукор

20 г вершкове масло

1/2 шт. лимон (сік половини лимона)

20-30 г чорний шоколад

Приготування:

Залийте 10 г желатину водою (приблизно 50 г) і відставте на 10 хвилин. За цей час желатин розбухне. Після цього на паровій бані розчиніть желатин, постійно помішуючи вінчиком або ложкою. Потім відставте миску в сторону. Якщо желатин почне застигати, поверніть миску на парову баню.

Вівсяне печиво (250 г) подрібніть в крихту. Можна використовувати блендер або просту качалку. Змішайте крихту з розтопленим вершковим маслом (100 г). Добре перемішайте до однорідного стану.

Викладіть пластичну масу в форму, як основу. Добре утрамбуйте склянкою і поставте в холодильник для застигання.

Сир (500 г) перетріть через сито для однорідності і змішайте з 200 мл йогурту і 150 г цукру. Добре перемішайте сир з цукром до однорідності блендером або звичайною ложкою.

Додайте в сирну масу розпущений желатин і перемішайте.

Викладіть отриману масу на основу з вівсяного печива і знову поставте форму в холодильник для застигання.

Грейпфрут добре помийте і наріжте кружальцями. Його ми будемо використовувати, як прикрасу для чізкейку. Якщо вам не дуже подобається невеличка гіркота грейпфрута, можете використовувати апельсин.

Розтопіть на сковорідці 20 г вершкового масла. Коли масло трохи розтопиться, вичавіть туди сік половини лимона.

Додайте в сковороду 2 ст. л. цукру. Зменшіть вогонь і дочекайтеся, поки цукор розтане. Після цього перемішайте розтоплений цукор з маслом і лимонним соком.

Викладіть на сковорідку кружечки грейпфрута і тушкуйте 5-7 хвилин, поки фрукт не карамелізується. Періодично перевертайте часточки щипчиками або виделкою.

Після охолодження викладіть карамелізовані кружечки грейпфрута на чізкейк і за бажанням посипте чорним шоколадом, нарізаним на смужки.

Шведи додають це в каву - користь для печінки вас здивує!

середа, 24 грудень 2025, 1:52

Кава по-різному подається у різних країнах, і в Швеції існує незвичайна традиція - додавати у каву яйце. Це роблять для особливого смаку: кава стає м’якшою та ніжнішою. Але крім кулінарної користі, цей напій сприяє здоров’ю печінки, передають Патріоти ...

Варто включити в раціон! ТОП-11 продуктів, які роблять мозок гострішим

вівторок, 23 грудень 2025, 19:06

Наш мозок - це найпотужніший "м’яз" нашого тіла, який потребує не лише тренувань, а й правильного харчування. Те, що ми їмо щодня, безпосередньо впливає на концентрацію, пам’ять, швидкість мислення та емоційний стан, передають Патріоти України. Деякі п...