Ідеальні деруни без яєць та борошна - секрети приготування смачної страви із трьох інгредієнтів

Деруни в класичному рецепті готуються без додавання яєць, борошна та всіляких начинок. Знадобляться лише три інгредієнти. Однак є секрети, які допоможуть досягти ідеальної страви, як у ресторані, передають Патріоти України.

Щоб приготувати рум'яні та соковиті деруни, а не картопляні оладки, потрібно відмовитися від зайвих компонентів, серед яких борошно та яйця. Для оригінального рецепту потрібні лише:

  • 500 г картоплі;
  • велика цибулина;
  • сіль.

Щоб додати дерунам цікавіші смакові нотки, можна всипати трохи меленого перцю, паприки або спецій для картоплі. А щоб готові вироби не темніли, слід ввести в тісто трохи кисломолочного продукту, наприклад, сметани. При цьому, якщо їсти їх гарячими, деруни не встигнуть втратити апетитний вигляд.

Натріть овочі на дрібній тертці. Власницям кухонних комбайнів чи м'ясорубок із спеціальною насадкою пощастило - подрібнити картоплю та цибулю можна за лічені хвилини.

Потім потрібно позбутися зайвої рідини. Візьміть сито і відправте туди терту овочеву суміш на 5-10 хвилин. Коли сік стече, можна додавати сіль. Залишається перемішати все до однорідності.

Візьміть сковороду з антипригарним покриттям і влийте на поверхню трохи рафінованої олії. Сформуйте деруни столовою ложкою і обсмажуйте їх на середньому вогні до золотистої скоринки. Якщо тісто видасться занадто рідким, можна додати трохи картопляного крохмалю.

Готові деруни потрібно викласти на тарілку із паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир. Страва подається зі сметаною або сметанно-часничним соусом із зеленню. Смачного

Є секрет! Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 1 грудень 2025, 19:41

Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...