Деруни в класичному рецепті готуються без додавання яєць, борошна та всіляких начинок. Знадобляться лише три інгредієнти. Однак є секрети, які допоможуть досягти ідеальної страви, як у ресторані, передають Патріоти України.
Щоб приготувати рум'яні та соковиті деруни, а не картопляні оладки, потрібно відмовитися від зайвих компонентів, серед яких борошно та яйця. Для оригінального рецепту потрібні лише:
Щоб додати дерунам цікавіші смакові нотки, можна всипати трохи меленого перцю, паприки або спецій для картоплі. А щоб готові вироби не темніли, слід ввести в тісто трохи кисломолочного продукту, наприклад, сметани. При цьому, якщо їсти їх гарячими, деруни не встигнуть втратити апетитний вигляд.
Натріть овочі на дрібній тертці. Власницям кухонних комбайнів чи м'ясорубок із спеціальною насадкою пощастило - подрібнити картоплю та цибулю можна за лічені хвилини.
Потім потрібно позбутися зайвої рідини. Візьміть сито і відправте туди терту овочеву суміш на 5-10 хвилин. Коли сік стече, можна додавати сіль. Залишається перемішати все до однорідності.
Візьміть сковороду з антипригарним покриттям і влийте на поверхню трохи рафінованої олії. Сформуйте деруни столовою ложкою і обсмажуйте їх на середньому вогні до золотистої скоринки. Якщо тісто видасться занадто рідким, можна додати трохи картопляного крохмалю.
Готові деруни потрібно викласти на тарілку із паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир. Страва подається зі сметаною або сметанно-часничним соусом із зеленню. Смачного
Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...
Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...