Ідеальні деруни без яєць та борошна - секрети приготування смачної страви із трьох інгредієнтів

Деруни в класичному рецепті готуються без додавання яєць, борошна та всіляких начинок. Знадобляться лише три інгредієнти. Однак є секрети, які допоможуть досягти ідеальної страви, як у ресторані, передають Патріоти України.

Щоб приготувати рум'яні та соковиті деруни, а не картопляні оладки, потрібно відмовитися від зайвих компонентів, серед яких борошно та яйця. Для оригінального рецепту потрібні лише:

  • 500 г картоплі;
  • велика цибулина;
  • сіль.

Щоб додати дерунам цікавіші смакові нотки, можна всипати трохи меленого перцю, паприки або спецій для картоплі. А щоб готові вироби не темніли, слід ввести в тісто трохи кисломолочного продукту, наприклад, сметани. При цьому, якщо їсти їх гарячими, деруни не встигнуть втратити апетитний вигляд.

Натріть овочі на дрібній тертці. Власницям кухонних комбайнів чи м'ясорубок із спеціальною насадкою пощастило - подрібнити картоплю та цибулю можна за лічені хвилини.

Потім потрібно позбутися зайвої рідини. Візьміть сито і відправте туди терту овочеву суміш на 5-10 хвилин. Коли сік стече, можна додавати сіль. Залишається перемішати все до однорідності.

Візьміть сковороду з антипригарним покриттям і влийте на поверхню трохи рафінованої олії. Сформуйте деруни столовою ложкою і обсмажуйте їх на середньому вогні до золотистої скоринки. Якщо тісто видасться занадто рідким, можна додати трохи картопляного крохмалю.

Готові деруни потрібно викласти на тарілку із паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир. Страва подається зі сметаною або сметанно-часничним соусом із зеленню. Смачного

Чому після роботи так тягне на фастфуд - лікарі пояснили несподівану причину

неділя, 14 грудень 2025, 13:05

Бажання накинутися на фастфуд після важкого робочого дня - цілком нормальна реакція організму, а не прояв слабкої сили волі. Про це заявляють лікарі, пояснюючи, що вся справа - у перевтомі мозку, передають Патріоти України. Після тривалого напруження м...

А ви це знали? Час сніданку має значення - ось коли їсти, щоб організм спалював жир

неділя, 14 грудень 2025, 10:59

Багато людей стикаються з проблемою позбавлення від надлишкових кілограмів. Часто це пов’язано не лише з кількістю спожитої їжі, а й з тим, в яку пору доби ми сідаємо за стіл. Виявляється, час прийому їжі має вагоме значення, особливо коли йдеться про ...