Ідеально до чаю! Торт із листкового тіста зі свіжими ягодами та збитими вершками

Торт із листкового тіста зі свіжими ягодами та збитими вершками. Аромат у десерту стоїть просто дивовижний, десерт ідеально виходить і завжди всім подобається, зазначають Патріоти України.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • тісто листкове, 500 г;
  • цукор та вода;
  • ягоди свіжі чи заморожені, 250 г;
  • цукор, 2 ст.л;
  • крохмаль кукурудзяний, 1 ч. л;
  • сік половини лимона;
  • вершки збиті, 350 г;
  • йогурт натуральний, 250 г;
  • пудра цукрова, 3 ст.л.

Процес приготування

З тіста розгортаємо кола, змащуємо водою і посипаємо цукром, проколюємо виделкою. Таких кіл має вийти 2 штуки і одне з них ріжемо на трикутники, вийде 12 – 14 штук. Також змащуємо водою та посипаємо цукром.

Випікаємо при 200 градусах близько 15-20 хвилин.

Ягоди змішуємо з цукром та крохмалем, лимонним соком і варимо до густини.

Вершки збиваємо, додаємо цукрову пудру та збиваємо міксером до густого стану.

Додаємо в масу йогурт і збиваємо крем до однорідності.

Формуємо торт у кільці, викладаємо корж, на нього крем ягідний сироп та накриваємо кремом.

Зверху викладаємо трикутники із запеченого тіста.

Накриваємо торт плівкою та відправляємо в холодильник, щоб він застиг і стабілізувався. Буде достатньо трьох годин.

Забираємо кільце і ріжемо торт порційними шматочками, подаємо до столу.

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...