
Курка, запечена в часниково-базиліковій олії, виходить надзвичайно смачною і ароматною. Вона буде ідеально виглядати на будь-якому святковому столі або сімейному святі. Курка просто готується і точно припаде кожному до смаку, зазначають Патріоти України.
Необхідні продукти
У миску кладемо лимонну цедру, додаємо базилік, чорний перець, сіль, розм’якшене вершкове масло і видавлюємо через прес часник. Все перетираємо до однорідної маси.
Беремо курку, промиваємо і обсушуємо. А потім руками акуратно відокремлюємо шкіру від м’яса і під нею розподіляємо приготоване ароматне масло. Робимо це акуратно, щоб не порвати шкіру. Трохи масла кладемо всередину курки.
У горнятко видавлюємо лимонний сік. Додаємо до нього оливкову олію, перемішуємо.
Половинки лимона кладемо всередину курки.
Курку перекладаємо в форму для запікання і натираємо олійно-лимонною сумішшю. Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 1 години.
Через 30 хвилин курку дістаємо з духовки і поливаємо соком, що виділився. А потім відправляємо назад і запікаємо до готовності. Смачного!
Багато хто вважає, що вживання води під час їди - це правильне розв'язання проблем з травленням. Згідно з цим популярним міфом, рідина розбавляє шлункову кислоту, уповільнюючи активність ферментів і призводячи до здуття живота. Це переконання настільки...
Нове дослідження китайських вчених показало, що дієта з періодичним обмеженням калорій може викликати значні зміни як у діяльності мозку, так і в складі кишкового мікробіому, передають Патріоти України. Це відкриття може стати ключем до ефективнішої бо...