Ідеально до Нового року! Святкова курка, запечена з часниково-базиліковою олією

Курка, запечена в часниково-базиліковій олії, виходить надзвичайно смачною і ароматною. Вона буде ідеально виглядати на будь-якому святковому столі або сімейному святі. Курка просто готується і точно припаде кожному до смаку, зазначають Патріоти України.

Необхідні продукти

  • курка (1,8-2 кг)
  • 100 грам вершкового масла
  • 1 лимон
  • лимонна цедра
  • 2 чайні ложки базиліка
  • 1 чайна ложка перцю
  • 2 чайні ложки солі
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 2 столові ложки оливкової олії

Покроковий процес приготування:

У миску кладемо лимонну цедру, додаємо базилік, чорний перець, сіль, розм’якшене вершкове масло і видавлюємо через прес часник. Все перетираємо до однорідної маси.

Беремо курку, промиваємо і обсушуємо. А потім руками акуратно відокремлюємо шкіру від м’яса і під нею розподіляємо приготоване ароматне масло. Робимо це акуратно, щоб не порвати шкіру. Трохи масла кладемо всередину курки.

У горнятко видавлюємо лимонний сік. Додаємо до нього оливкову олію, перемішуємо.

Половинки лимона кладемо всередину курки.

Курку перекладаємо в форму для запікання і натираємо олійно-лимонною сумішшю. Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 1 години.

Через 30 хвилин курку дістаємо з духовки і поливаємо соком, що виділився. А потім відправляємо назад і запікаємо до готовності. Смачного!

Пончики із банана, які готуються, поки закипає чайник

п’ятниця, 16 травень 2025, 17:10

Останнім часом на нашій кухні стали популярні різноманітні страви з екзотичних фруктів та овочів. Бананом полюбляють ласувати і дорослі й дітки, передають Патріоти України. Тож і з’явилось багато нових рецептів солодких страв де складовою є банан. Проп...

ТОП-3 зайвих продукти у фарші для котлет, які зіпсують смак

п’ятниця, 16 травень 2025, 16:12

Поговоримо ще трішки про котлети. Сьогодні важко порахувати кількість варіантів цієї страви. Їх смакові якості різняться, оскільки кулінари невтомно експериментують з додаванням складових. та способом приготування. Кожна господиня намагається вдоскона...