Курка, запечена в часниково-базиліковій олії, виходить надзвичайно смачною і ароматною. Вона буде ідеально виглядати на будь-якому святковому столі або сімейному святі. Курка просто готується і точно припаде кожному до смаку, зазначають Патріоти України.
Необхідні продукти
У миску кладемо лимонну цедру, додаємо базилік, чорний перець, сіль, розм’якшене вершкове масло і видавлюємо через прес часник. Все перетираємо до однорідної маси.
Беремо курку, промиваємо і обсушуємо. А потім руками акуратно відокремлюємо шкіру від м’яса і під нею розподіляємо приготоване ароматне масло. Робимо це акуратно, щоб не порвати шкіру. Трохи масла кладемо всередину курки.
У горнятко видавлюємо лимонний сік. Додаємо до нього оливкову олію, перемішуємо.
Половинки лимона кладемо всередину курки.
Курку перекладаємо в форму для запікання і натираємо олійно-лимонною сумішшю. Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 1 години.
Через 30 хвилин курку дістаємо з духовки і поливаємо соком, що виділився. А потім відправляємо назад і запікаємо до готовності. Смачного!
Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...
Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...