Курка, запечена в часниково-базиліковій олії, виходить надзвичайно смачною і ароматною. Вона буде ідеально виглядати на будь-якому святковому столі або сімейному святі. Курка просто готується і точно припаде кожному до смаку, зазначають Патріоти України.
Необхідні продукти
У миску кладемо лимонну цедру, додаємо базилік, чорний перець, сіль, розм’якшене вершкове масло і видавлюємо через прес часник. Все перетираємо до однорідної маси.
Беремо курку, промиваємо і обсушуємо. А потім руками акуратно відокремлюємо шкіру від м’яса і під нею розподіляємо приготоване ароматне масло. Робимо це акуратно, щоб не порвати шкіру. Трохи масла кладемо всередину курки.
У горнятко видавлюємо лимонний сік. Додаємо до нього оливкову олію, перемішуємо.
Половинки лимона кладемо всередину курки.
Курку перекладаємо в форму для запікання і натираємо олійно-лимонною сумішшю. Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 1 години.
Через 30 хвилин курку дістаємо з духовки і поливаємо соком, що виділився. А потім відправляємо назад і запікаємо до готовності. Смачного!
Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України. Але від н...
Оливкова олія набагато корисніша за соняшникову. Це джерело олеїнової кислоти та багатьох інших важливих для людського організму сполук. Втім, для смаження оливкову олію використовувати не варто. А ось для заправки салатів вона смакує ідеально, передаю...