Курка, запечена в часниково-базиліковій олії, виходить надзвичайно смачною і ароматною. Вона буде ідеально виглядати на будь-якому святковому столі або сімейному святі. Курка просто готується і точно припаде кожному до смаку, зазначають Патріоти України.
Необхідні продукти
У миску кладемо лимонну цедру, додаємо базилік, чорний перець, сіль, розм’якшене вершкове масло і видавлюємо через прес часник. Все перетираємо до однорідної маси.
Беремо курку, промиваємо і обсушуємо. А потім руками акуратно відокремлюємо шкіру від м’яса і під нею розподіляємо приготоване ароматне масло. Робимо це акуратно, щоб не порвати шкіру. Трохи масла кладемо всередину курки.
У горнятко видавлюємо лимонний сік. Додаємо до нього оливкову олію, перемішуємо.
Половинки лимона кладемо всередину курки.
Курку перекладаємо в форму для запікання і натираємо олійно-лимонною сумішшю. Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 1 години.
Через 30 хвилин курку дістаємо з духовки і поливаємо соком, що виділився. А потім відправляємо назад і запікаємо до готовності. Смачного!
Кава - ароматний, бадьорий і для багатьох незамінний напій для початку дня. Але фахівці попереджають: не сам кофеїн, а те, як саме ви п’єте каву, може завдати шкоди вашому здоров’ю. Від температури напою до добавок - деякі звички виявляються набагато ...
Багато хто чув, що після 30 років молоко нібито шкідливе і його слід уникати. Насправді це міф. Дорослі можуть сміливо включати молочні продукти у свій раціон, якщо у них немає лактозної непереносимості або алергії на білок, передають Патріоти України....