З картоплі можна приготувати багато смакоти, але деруни - мабуть, одна з найсмачніших картопляних страв. Їх дуже легко приготувати, досить натерти всі продукти на тертці, перемішати і обсмажити на сковорідці, зазначають Патріоти України.
Рецепт дерунів завжди можна варіювати, додаючи в тісто нові інгредієнти. Це можуть бути спеції, зелень, цибуля, часник, шматочки відвареного м’яса або ковбаси.
Картоплю вимийте, очистіть і натріть на грубій терці. Відіжміть натерту картоплю від зайвої рідини і перекладіть в глибоку миску.
Натріть твердий сир на грубій терці і додайте до картоплі.
Додайте в отриману суміш одне куряче яйце.
Додайте пшеничну муку, сіль і спеції, після чого ретельно перемішайте.
Щоб деруни були більш ароматними, додайте дрібно нарізану петрушку або кріп. Ще раз ретельно перемішайте інгредієнти.
На сковороду з підігрітою олією накладайте тісто столовою ложкою, формуючи круглі деруни.
Обсмажте картопляні оладки з сиром до золотистої скоринки з обох сторін.
Помістіть готові деруни на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб прибрати зайву олію.
Подавайте готові деруни з сиром в гарячому вигляді, доповнивши гострим кетчупом або сметаною. Смачного!
Торти та десерти у своїй більшості мають досить високу калорійність. І рано чи пізно у кожної господині постає запитання: «А чи можна чимось замінити жир у випічці?» Справді, калорійність у випічці та десертах можна знижувати. Така випічка буде корисні...
Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...