З картоплі можна приготувати багато смакоти, але деруни - мабуть, одна з найсмачніших картопляних страв. Їх дуже легко приготувати, досить натерти всі продукти на тертці, перемішати і обсмажити на сковорідці, зазначають Патріоти України.
Рецепт дерунів завжди можна варіювати, додаючи в тісто нові інгредієнти. Це можуть бути спеції, зелень, цибуля, часник, шматочки відвареного м’яса або ковбаси.
Картоплю вимийте, очистіть і натріть на грубій терці. Відіжміть натерту картоплю від зайвої рідини і перекладіть в глибоку миску.
Натріть твердий сир на грубій терці і додайте до картоплі.
Додайте в отриману суміш одне куряче яйце.
Додайте пшеничну муку, сіль і спеції, після чого ретельно перемішайте.
Щоб деруни були більш ароматними, додайте дрібно нарізану петрушку або кріп. Ще раз ретельно перемішайте інгредієнти.
На сковороду з підігрітою олією накладайте тісто столовою ложкою, формуючи круглі деруни.
Обсмажте картопляні оладки з сиром до золотистої скоринки з обох сторін.
Помістіть готові деруни на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб прибрати зайву олію.
Подавайте готові деруни з сиром в гарячому вигляді, доповнивши гострим кетчупом або сметаною. Смачного!
На полицях супермаркетів - десятки упаковок, але далеко не все з того, що виглядає як вершкове масло, ним дійсно є. Сьогодні виробники часто маскують спреди та інші жири під натуральне масло, сподіваючись, що споживач не зверне увагу на дрібниці. Та є ...
У літній період зберігання продуктів стає справжнім викликом, особливо коли мова йде про свіжі овочі та фрукти. Високі температури пришвидшують псування, тож логічним здається перемістити все у холодильник. Але це - не найкраще рішення для помідорів, п...