Ідеально до Великодня! Як приготувати соковиту шинку в духовці

Фудблогер Олексій Міль запропонував ще один рецепт приготування м'яса, передають Патріоти України.

«Великодня шинка у духовці — смачна і соковита», — пише фудблогер у соцмережах та розповідає, що потрібно для приготування цієї страви. Час приготування: 80 хвилин плюс час на маринування.

Інгредієнти:
  • 1200−1500г свинячої вирізки чи битку;
  • вода — 1.5−2 л;
  • 2−3 ч. л солі.
Для маринаду
  • 50 г соєвого соусу;
  • 70 г меду;
  • 2 ст.л. зернистої гірчиці;
  • суміш спецій до м’яса — одна упаковка;
  • трішки сушеної зелені
  • вода — 50 мл.

Приготування:

  • Проколіть м’ясо шпажками з обох боків. Перекладіть в тарілку, залийте водою, додайте сіль і лишіть маринуватись 4 години. Злийте воду і протріть м’ясо серветкою.
  • Для маринаду поєднайте соєвий соус, рідкий мед, зернисту гірчицю, сушену зелень і упаковку суміші спецій до м’яса .
  • Залийте м'ясо та гарно промастіть маринадом з усіх сторін. Лишіть маринуватися мінімум на 6 годин, а краще довше.
  • Перекладіть у форму для запікання. До соусу що лишився, долийте води, змішайте, вилийте на м’ясо. Накрийте кришкою або фольгою.
  • Випікайте при 180 градусів 70−90 хвилин, залежно від розміру м’яса. Діставайте кожні 20 хвилин і поливайте маринадом м’ясо.

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...