Фудблогер Олексій Міль запропонував ще один рецепт приготування м'яса, передають Патріоти України.
«Великодня шинка у духовці — смачна і соковита», — пише фудблогер у соцмережах та розповідає, що потрібно для приготування цієї страви. Час приготування: 80 хвилин плюс час на маринування.
Інгредієнти:Для маринаду
- 1200−1500г свинячої вирізки чи битку;
- вода — 1.5−2 л;
- 2−3 ч. л солі.
- 50 г соєвого соусу;
- 70 г меду;
- 2 ст.л. зернистої гірчиці;
- суміш спецій до м’яса — одна упаковка;
- трішки сушеної зелені
- вода — 50 мл.
- Проколіть м’ясо шпажками з обох боків. Перекладіть в тарілку, залийте водою, додайте сіль і лишіть маринуватись 4 години. Злийте воду і протріть м’ясо серветкою.
- Для маринаду поєднайте соєвий соус, рідкий мед, зернисту гірчицю, сушену зелень і упаковку суміші спецій до м’яса .
- Залийте м'ясо та гарно промастіть маринадом з усіх сторін. Лишіть маринуватися мінімум на 6 годин, а краще довше.
- Перекладіть у форму для запікання. До соусу що лишився, долийте води, змішайте, вилийте на м’ясо. Накрийте кришкою або фольгою.
- Випікайте при 180 градусів 70−90 хвилин, залежно від розміру м’яса. Діставайте кожні 20 хвилин і поливайте маринадом м’ясо.
Приготування шашлику починається не з вогню, а з правильного маринаду. І хоча багато хто приділяє увагу лише інгредієнтам, важливу роль відіграє і посуд, у якому маринується м’ясо. Якщо обрати неправильну ємність, навіть якісне м’ясо можна зіпсувати, п...
В кулінарній справі не завжди вдається все ідеально. І буває так, що ви готуєте котлети чи фрикадельки, та стикаєтесь з тим, що фарш розвалюється. Є кілька варіантів, як уникнути такої ситуації під час готування, передають Патріоти України. Досвід дея...