Ідеально до Великодня! Як приготувати соковиту шинку в духовці

Фудблогер Олексій Міль запропонував ще один рецепт приготування м'яса, передають Патріоти України.

«Великодня шинка у духовці — смачна і соковита», — пише фудблогер у соцмережах та розповідає, що потрібно для приготування цієї страви. Час приготування: 80 хвилин плюс час на маринування.

Інгредієнти:
  • 1200−1500г свинячої вирізки чи битку;
  • вода — 1.5−2 л;
  • 2−3 ч. л солі.
Для маринаду
  • 50 г соєвого соусу;
  • 70 г меду;
  • 2 ст.л. зернистої гірчиці;
  • суміш спецій до м’яса — одна упаковка;
  • трішки сушеної зелені
  • вода — 50 мл.

Приготування:

  • Проколіть м’ясо шпажками з обох боків. Перекладіть в тарілку, залийте водою, додайте сіль і лишіть маринуватись 4 години. Злийте воду і протріть м’ясо серветкою.
  • Для маринаду поєднайте соєвий соус, рідкий мед, зернисту гірчицю, сушену зелень і упаковку суміші спецій до м’яса .
  • Залийте м'ясо та гарно промастіть маринадом з усіх сторін. Лишіть маринуватися мінімум на 6 годин, а краще довше.
  • Перекладіть у форму для запікання. До соусу що лишився, долийте води, змішайте, вилийте на м’ясо. Накрийте кришкою або фольгою.
  • Випікайте при 180 градусів 70−90 хвилин, залежно від розміру м’яса. Діставайте кожні 20 хвилин і поливайте маринадом м’ясо.

Це може здивувати! Дієтологи назвали вид сиру, який нормалізує тиск

неділя, 5 жовтень 2025, 23:10

Високий кров'яний тиск - це те, що не можна ігнорувати. Якщо його не лікувати, високий кров'яний тиск (або гіпертонія) може призвести до великої кількості серйозних проблем зі здоров'ям, від атеросклерозу до пошкодження головного мозку, пише HealthDige...

Розставлено крапки над "і": Лікар-дієтолог розповів, чи корисні насправді соління

неділя, 5 жовтень 2025, 13:05

Існує декілька методів консервування та зберігання продуктів, щодо яких часто можна почути неточні визначення. Маринування здійснюється із оцтом або іншою кислотою (наприклад, лимонним соком); соління - лише з додаванням солі (без оцту й іншої кислоти)...