Ідеально на обід чи вечерю: Рецепт картопляних зраз з курячою печінкою

Одна з найсмачніших страв із картоплі – зрази. Готуються вони дуже просто й швидко, достатньо лише зварити пюре, вибрати якісний фарш і додати спеції. Патріоти України пропонують вашій увазі рецепт дуже смачних зразів з курячою печінкою, які ви зможете приготувати вдома.

  • Картопля – 400 г
  • Борошно – 100-150 г
  • Куряча печінка – 250 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Рослинна олія – 2-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

    1. Відваріть картоплю, зробіть з неї пюре, дайте охолонути.

    2. Додайте борошно, яйце, перець, сіль, перемішайте.

    3. Начинка: курячу печінку промийте, видаліть жир й плівку, наріжте довільно.

    4. Цибулю поріжте кубиком.

    5. Спочатку на сковороді в олії обсмажте цибулю близько 5 хвилин, потім додайте печінку і готуйте ще 15 хвилин до готовності.

    6. Наприкінці суміш присипте сіллю та меленим перцем, перемішайте.

    7. Обсмажену з цибулею печінку трохи остудіть, прокрутіть через м'ясорубку або подрібніть за допомогою блендера.

    8. Розділіть картопляну масу на однакові кульки, у кожну покладіть начинку та обсмажте. Готові зрази краще подавати гарячими зі сметаною.


Чи потрібно смажити цибулю для котлетного фаршу

вівторок, 1 квітень 2025, 18:15

У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...

Який простий інгредієнт допоможе надати котлетам пишності

вівторок, 1 квітень 2025, 17:15

Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...