Ідеально на обід чи вечерю: Рецепт картопляних зраз з курячою печінкою

Одна з найсмачніших страв із картоплі – зрази. Готуються вони дуже просто й швидко, достатньо лише зварити пюре, вибрати якісний фарш і додати спеції. Патріоти України пропонують вашій увазі рецепт дуже смачних зразів з курячою печінкою, які ви зможете приготувати вдома.

  • Картопля – 400 г
  • Борошно – 100-150 г
  • Куряча печінка – 250 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Рослинна олія – 2-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

    1. Відваріть картоплю, зробіть з неї пюре, дайте охолонути.

    2. Додайте борошно, яйце, перець, сіль, перемішайте.

    3. Начинка: курячу печінку промийте, видаліть жир й плівку, наріжте довільно.

    4. Цибулю поріжте кубиком.

    5. Спочатку на сковороді в олії обсмажте цибулю близько 5 хвилин, потім додайте печінку і готуйте ще 15 хвилин до готовності.

    6. Наприкінці суміш присипте сіллю та меленим перцем, перемішайте.

    7. Обсмажену з цибулею печінку трохи остудіть, прокрутіть через м'ясорубку або подрібніть за допомогою блендера.

    8. Розділіть картопляну масу на однакові кульки, у кожну покладіть начинку та обсмажте. Готові зрази краще подавати гарячими зі сметаною.


Ось як розпізнати зіпсовану курку. Ніколи її не їжте! Біль у шлунку - це лише початок

понеділок, 24 листопад 2025, 19:15

Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...

Розставлено крапки над "і": Чи треба накривати каструлю кришкою, коли вариться суп, чи ні

понеділок, 24 листопад 2025, 17:50

Кожен, хто готує вдома перші страви, хоча б раз задавався цим запитанням: закривати каструлю кришкою під час приготування чи залишати суп відкритим. І професійні кухарі наголошують, що саме від цього залежить смак, аромат і прозорість бульйону. Та насп...