Ідеально на вечерю! Картопляна запіканка з фаршем - сподобається всім

Сьогодні у нас такий простий і смачний в приготуванні рецепт. Всі продукти доступні, ви витратите зовсім небагато часу і отримаєте апетитну і смачну страву, зазначають Патріоти України.

Необхідні продукти:

Для фаршу:

  • М’ясо – 500 г.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль і перець за смаком

Для приготування:

  • Картопля – 4 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир – 150 г.
  • Перець, сіль, сметана, майонез за смаком

Покроковий процес приготування:

Форму змащуємо олією, зовсім небагато.

До фаршу додамо подрібнені цибулю і часник і трохи посолимо, поперчимо, добре перемішаємо.

Фарш викладаємо на дно форми.

Змішаємо сметану і майонез, я взяла приблизно по 100 грам і трохи змастимо фарш.

Цибулю наріжемо півкільцями і розподілимо по фаршу.

Картопля наріжемо тонкими півкільцями, розподіляємо по цибулі, посолимо і поперчимо.

Викладаємо шматочки помідорів та змащуємо соусом.

Зверху посипаємо натертим сиром та накриваємо фольгою.

Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці 220 градусів 40 хвилин. Смачного!

Ці продукти краще не їсти на вечерю - вони заважають спати й підвищують тиск

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 12:45

Якість сну напряму залежить від того, що ми їмо ввечері. Особливо це важливо для людей старшого віку, адже нічний відпочинок впливає на роботу серця, пам’ять і загальне самопочуття. Дієтологи попереджають: певні продукти перед сном можуть не лише позба...

А ви це знали? Навіщо додавати цукор під час варіння картоплі

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 5:35

Стару картоплю не так легко чистити, вона не така багата на смак, як молода, але все ж є деякі хитрощі, що допоможуть приготувати страву зі старої картоплі так, щоб вона була не гірше молодої, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Додавши у в...