Поставили чайник, щоб зробити каву, а солодкого під рукою нема? Не проблема, доки вода закипить — ви встигнете за 5 хвилин зробити смачний, ситний, ароматний кекс. Шоколадність кексу зашкалює, тому для ласунів цей рецепт сподобається, передають Патріоти України.
Для приготування візьміть:
2 ст.л. борошна
2 ст.л. молока
1 ст.л. какао
1 ст.л. вершкового масла
1 ч.л. розпушувача
1 ст.л. цукру
1 яйце
дрібочку солі
Як готувати шоколадний кекс:
1. Треба збити яйце, додавши дрібку солі та цукор, потім молоко та м’якеньке масло. Міксером або ложкою — як вам зручно. Ложкою швидше і її легше мити, аніж насадки міксера (довше будете складати, ніж готувати).
2. Потім треба додати всі сухі інгредієнти, а це у нас: борошно, розпушувач та какао. Щоб маса після змішування була однорідною, рекомендуємо сухі продукти змішати окремо і всипати готову суміш.
3. Тісто вийде, як густа сметана. Далі варто чашку без “золотих” візерунків, щоб мікрохвильовка не сварилася, змастити маслом, наповнити тісто на до половини. Тісто буде рости, то щоб не втікло, як Колобок, потрібно залишити простір у чашці.
4. Готувати на максимальній потужності до 5 хвилин, як правило, 3-х хвилин цілком достатньо. Все залежить від об’єму вашої чашки та можливостей мікрохвильовки.
5. Доки мікрохвильовка і магія працюватимуть, ви зробите каву і будете насолоджуватися шоколадною трапезою.
Те, що і коли ми їмо, суттєво впливає на наше здоров’я та самопочуття. Засинаючи з переповненим шлунком, ми прокидаємось менш відпочилими. Деякі продукти, з’їдені ввечері, створюють додаткове навантаження на організм, викликають набряки та уповільнюють...
Кофеїн - найпопулярніший стимулятор у світі, і про нього існує безліч міфів. У останні роки в індустрії здорового способу життя набирає популярність відкладене вживання кофеїну - звичка, яку пропагує нейробіолог доктор філософії Ендрю Хуберман, щоб уни...